Onkologi och hematologi

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Onkologi och hematologi slutenvård

Onkologavdelningen har tio vårdplatser för vuxna patienter med diagnostiserad cancer inom alla specialiteter och maligna hematologiska sjukdomar. Palliativa teamet ingår också i vår verksamhet. Här arbetar engagerade medarbetare i teamvård utifrån ett helhetsperspektiv runt patienten och dennes anhöriga. I teamet ingår läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist och kurator. Bemanningen är optimerad för att arbeta utifrån personcentrerad vård.  

Vi söker nu en vikarie då en av våra medarbetare ska vara föräldraledig, med chans till förlängning.

Dina arbetsuppgifter

Är du legitimerad sjuksköterska och vill utvecklas i ditt yrke? Då har du nu chansen att bli en i vårt team. För att det ska bli så optimalt som möjligt för patienterna och deras anhöriga så lutar vi här oss på hela teamets samlade förmågor.

Som sjuksköterska är du en av nyckelpersonerna i vården för att uppnå symtomlindring till patienter i kurativt eller palliativt skede. Du kommer också vara en viktig person i kontakten med anhöriga och andra närstående runt patienterna. 

Många av våra patienter har pumpar i symtomlindrande syfte och du kommer som sjuksköterska att ha ansvar för kontroll och påfyllning av dessa. Ibland blir det aktuellt med cytostatikabehandling på avdelningen och har du inte den kompetensen, så erbjuder vi utbildning innan du behöver administrera/ge/hantera cytostatika. Viss telefonrådgivning ingår också i ditt uppdrag, jourtid har patienter som får behandling på enhetens dagsjukvård och patienter som är inskrivna i teamet möjlighet att ringa till avdelningen.

Arbetet på vår enhet är med andra ord varierat och komplext. Vissa situationer kräver ett snabbt agerande och ibland är det viktigt att ägna någon av patienterna eller en anhörig extra mycket tid.

Vi använder Take Care för journalföring. Vi erbjuder fast schema.

Vem är du?

Du är legitimerad sjuksköterska och relevant specialistutbildning och/eller erfarenhet onkologisk/hematologisk/palliativ vård är meriterande.

Vi söker dig som är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Ibland kan det vara lugnare på avdelningen för att en kort stund, senare växla upp i tempo. Samtalet, tid för ”det lilla extra” och att ha roligt på jobbet är nyckelord för dig som söker till oss. Du är därför lyhörd och observant samt har stort fokus på den psykosociala miljön. Du är en trygg person som kan fatta beslut på egen hand, vågar gå in och stå kvar trots svåra samtal med patienter och anhöriga, är prestigelös och har en god samarbetsförmåga. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet hos våra sökande.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Urval sker löpande under ansökningsperioden, varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 38,25 tim/veckan
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/501
Kontakt
  • Therese Pettersson, enhetschef, 0498-204358
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb