Tolkcentralen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Tolkcentralen

Vill du vara med och vara delaktig i människors vardag, varje dag? Välkommen till ett spännande och utvecklande jobb hos oss på tolkcentralen Gotland. Vi söker nu två teckenspråkstolkar, en på 50% och en på 100%.

Tolkcentralen ingår i kommunikationsenheten tillsammans med got-IT resurscenter, hörselvård, logopedmottagning och syncentral och har ett gott och nära samarbete med övriga verksamheter.
På tolkcentralen arbetar två teckenspråkstolkar och två skrivtolkar samt även ett par timanställda skrivtolkar.

Vi erbjuder tolkservice till personer som är döva, dövblinda, hörselskadade och vuxendöva på Gotland. Vi ger tolkning i olika vardagssituationer, till exempel vid sjukvårdsbesök, arbetsplatsträffar, myndighetskontakter, familjeangelägenheter och fritidsaktiviteter.

Vid behov kan eventuellt hälso- och sjukvårdsförvaltningens bostadsservice vara behjälplig med bostad till en början.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att självständigt utföra tolkuppdrag genom förberedelse, tolkning och efterarbete. Du medverkar också i verksamhetens utveckling genom att aktivt delta i olika förbättringsarbeten.
Arbetet är förlagt dagtid men även kväll och helg med flexibelt schema.

Eftersom vi är en liten tolkcentral ingår även samordning tillsammans med vår samordnare och övriga kollegor.

Vem är du?

Du ska ha genomgått en av Tolk- och översättarinstitutet (TÖI) eller Myndigheten för yrkeshöskolan (MYH) godkända teckenspråkstolkutbildningar och vi ser gärna att du är auktoriserad via Kammarkollegiet. Körkort erfordras.

Tidigare erfarenhet av att arbeta som tolk är meriterande och har du trippelkompetens (teckenspråk-, dövblind-, skrivtolk) är det fördelaktigt.

Du ska ha mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du måste kunna arbeta självständigt. Din förmåga till kommunikation bygger på ett resonerande arbetssätt, både före och efter uppdrag. Du ska ha en hög språklig nivå och förmåga till nivåanpassning samt kunna ställa om till nya förutsättningar då schemat ofta kan behöva läggas om med kort varsel.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Tillsvidareanställning 100% och 50%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/506
Kontakt
  • Renée Adlertz, 0498-268472
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb