Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen

Hälso- och sjukvårdsförvaltningens verksamhetsområde psykiatri består av psykiatrisk heldygnsvård, vuxenpsykiatrisk öppenvård, beroendevård samt barn- och ungdomspsykiatri. Verksamheten har totalt cirka 140 medarbetare. Verksamhetsområdets uppdrag är att ansvara för att ge psykiatrisk specialistvård till vuxna samt att ansvara för att ge vård vid psykisk ohälsa till alla barn och ungdomar till och med 17 års ålder.

Verksamheten ska erbjuda en bredd vad gäller både kompetens och utbud och vi arbetar efter en personcentrerad värdegrund som kommer till uttryck i såväl patientmöten som i möten mellan medarbetare och ledare. Vi följer de nationellt framtagna kunskapsstöden inom psykisk hälsa och arbetar med införandet av personcentrerade och sammanhållna vårdförlopp samt psykiatrins egna vårdprocesskartor.

Hos oss kommer du att bli väl omhändertagen och få en god introduktion. Vi arbetar med mentorskap och du kommer att få en egen mentor som du har regelbundna avstämningar med och som ger stöd i ditt dagliga arbete. Teamen har också en teamsamordnare som jobbar nära sjuksköterskorna och ger stöd i sjuksköterskerollen. 

Dina arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på barn och ungdomspsykiatriska mottagningen arbetar du i ett team bestående av läkare, psykolog och arbetsterapeut. Teamet genomför initiala strukturerade neuropsykiatriska bedömningar hos barn och ungdomar. Du fungerar som fast vårdkontakt för patienterna och har i den rollen en samordnande funktion. En viktig arbetsuppgift är att ansvara för psykoedukativa insatser både till vårdnadshavare, barn/ungdomar, samt uppföljning av läkemedelsbehandling och var en del i vår telefonmottagning.

Samverkan med vårdgrannar, skola och andra instanser är också en viktig del av arbetet. Rollen innebär såväl självständigt arbete som samarbete i team, nära dina kollegor. Du arbetar dagtid.

Vem är du?

Vi ser att du är legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning inom psykiatri men även erfarenhet av psykiatri är meriterande.

Som sjuksköterska sätter du alltid patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Detta visar sig inte bara i din höga arbetsmoral och flexibilitet utan också i ditt målmedvetna sätt. Du är inte bara en skicklig sjuksköterska utan också en engagerad och positiv kollega som bidrar till en bra arbetsmiljö. Har du detta kombinerat med nyfikenhet, noggrannhet och en vilja att vara med och utveckla psykiatrin på Gotland kan du vara den vi söker.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-10-01
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/548
Kontakt
  • Maria Ten Siethoff, Enhetschef, 0498-268416
  • Linda Adegren, 0498-268419
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-03

Tillbaka till lediga jobb