Operationsavdelningen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Operationsavdelningen

Operationsavdelningen ingår i verksamhetsområde Anestesi/operation/intensivvård.

Inom verksamheten bedrivs akut och planerad operationssjukvård, anestesi, postoperativ vård och operationsplanering i nära samverkan och samarbete med övriga verksamheter inom Region Gotland. Verksamheten har stor klinisk bredd och omfattar patienter i alla åldrar. Årligen utförs ca 5500 operationer inom allmänkirurgi, ortopedi, urologi, gynekologi, obstetrik och ÖNH samt ca 1500 konsultativa åtgärder.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet som planerare vid operationsavdelningen innebär att schemaplanera specialist- och allmänsjuksköterskor samt undersköterskor på operationsavdelningen, anestesimottagningen, post-op och operationsplaneringen utifrån de olika verksamheternas behov. Inom verksamheten används idag systemet ”Medvind” för personalplanering.

Du har också kontroll över sjuk- och friskanmälningar, olika ledigheter samt tar in ersättare där det behövs. Arbetet innefattar också att ha en långsiktig bemanningsplanering samt planera för sommarbemanning och storhelgsschema samt boka boende och resa för vikarier. Du planerar bemanningen med både fast-, önske- och jourschema.

Planeraren är en nyckelperson för verksamheten med övergripande syn gällande bemanningen. Du arbetar tätt med enhetschef och biträdande chef och går mellan pre- och post-op och operation dagligen för att få en överblick över bemanningen. Du samarbetar också med planeraren för intensivvårdsavdelningen liksom med bemanningsenheten på sjukhuset.

Vem är du?

Du som söker har goda erfarenheter av att planera och schemalägga vårdpersonal, meriterande inom dygnet runt-verksamhet. God datorvana och kunskap i schemaplanering är meriterande.

Vi ser att du som söker är en positiv, utåtriktad, flexibel person med ett problemlösande förhållningssätt. Du har förmågan att hantera många arbetsuppgifter, men samtidigt bibehålla ett övergripande och långsiktigt perspektiv.

Du tycker om att arbeta med människor och har lätt för att skapa nya relationer. Du ska kunna föra en god kommunikation både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/365
Kontakt
  • Rebecca Lagercrantz, enhetschef, 0498-268186
  • Li Ljungberg, biträdande enhetschef , 0498-268651
Facklig företrädare
  • Sofie Lindström, Vårdförbundet, 0498-268188
  • Fredrik Hjortholt, Kommunal, 073-5160981
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb