Omsorg om personer med funktionsnedsättning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Omsorg om personer med funktionsnedsättning

Avdelningen Omsorg om personer med funktionsnedsättning (OoF) tillhör Socialförvaltningen. Vi har ett viktigt och givande uppdrag att ge stöd och handräckning till människor med olika funktionsnedsättningar i deras vardag. Avdelningen är en utförarorganisation i ständig förändring. Våra grundläggande värderingar är delaktighet, förtroende och omtanke.

Avdelningen har cirka 370 medarbetare fördelat på flera enheter. Verksamheterna består bland annat av bostad med särskild service, korttidsvistelse, boendestöd, sysselsättning, ledsagning och daglig verksamhet.

För att möta framtidens behov tänker vi nytt! Här får du arbeta med ett tillitsbaserat och salutogent förhållningssätt där vi skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö och delaktighet för våra medarbetare och kunder.

Vi har ett prestigelöst klimat där vi stöttar varandra och samarbetar. Hos oss får du möjlighet att arbeta med fokus på delaktighet, arbetsmiljö, förändring och utveckling mot våra gemensamma mål med kunden i centrum.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som teamledare kommer du att arbeta närmast enhetschef för Kompetens- och bemanningsenheten - KoB, och nära enhetsassistenter som arbetar både med bemanning och med administration.

Dina arbetsuppgifter sträcker sig över flera områden; rekrytering och hantering av vikariat under sex månader, administration enligt LAS, samordna avdelningens sommarrekrytering, anställningsadministration och referenstagning, hantera avdelningens intresseanmälningar om interna arbetsplatsbyten, upprätta rutiner och arbetsdokument, följa uppsatta mål och driva utvecklingsarbeten ex. genom utbildningar och enkäter.

Som teamledare har du tillsammans med enhetschef ansvar över de timanställda i KoB och arbetar med att säkra kompetens och bemanning vid korttidsfrånvaro.

Du har kontakt- och samarbetsytor inom och utanför den egna organisationen.

Vem är du?

Du som söker har gymnasieutbildning, gärna med administrativ inriktning eller erfarenhet av administrativt arbete.

Har du högskoleutbildning inom socialt arbete, ledarskap eller annat relevant ämne ses det som meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av rekrytering och arbete inom LSS samt verksamhetssystem som medvind, kompetensportalen, Varbi och refapp.

Du är professionell och modig i att leda processer och har god vana att arbeta för att nå uppsatta mål. Du ska ha erfarenhet av att arbeta självständigt och att ta ansvar för att lösa arbetsuppgifter som saknar givna lösningar.

Arbetet är omväxlande och du behöver arbeta flexibelt och samarbetsinriktat för att möta den demografiska utvecklingen. Du ser helheten och är omvärldsorienterad inom området.

Du behöver ha mycket god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet.

Du har mycket kontakter i arbetet och därför är det av yttersta vikt att din kommunikativa och pedagogiska förmåga är god. Du som söker behärskar svenska språket väl och är tydlig i både tal och skrift.

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.

Urval till intervju sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/380
Kontakt
  • Annica Björkman Linnerud, enhetschef, 0498-263271
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb