Solklintskolan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Solklintskolan

Norra Gotlands skolområde är en ny organisation med en rektor och två biträdande rektorer. I området ingår skolorna: Solklintsskolan F till 9, Fole F till 6, Lärbro F till 6 och Fårösund F till 9.

Solklintsskolan är belägen centralt i Slite på Norra Gotland med närhet till havet och en skärgård. I byggnaden inryms förskola, förskoleklass till åk 9, en fritididshemsavdelning samt skolbibliotek och Slites fritidsgård Bubblan. Vi har ca 200 elever och 35 anställda. Det är två arbetslag ett för åk F till 6 och ett för åk 7 till 9.

Du kommer att arbeta på Solklintsskolan men det finns även möjlighet till kollegialt lärande via dom andra skolorna som ingår i området. Vi hoppas att du vill vara med och utvecklas tillsammans med oss i den nya organisationen.

Dina arbetsuppgifter

Som speciallärare på Solklintsskolan ingår du i elevhälsoteamet tillsammans med en specialpedagog, skolkurator, skolsköterska, skolpsykolog, Biträdande rektor och Rektor. Du har ett tätt samarbete med skolans specialpedagog.Du är länken mellan arbetslag och elevhälsoteam. I samarbete med lärare, mentorer, skolledning och elevhälsa arbetar du med utredningar och åtgärder för elever i behov av särskilt stöd.

Du kommer även ingå i Region Gotlands nätverk för Speciallärare och Specialpedagoger. Det kommer finnas möjlighet att inom tjänsten söka ett försteläraruppdrag som riktar sig till Norra Gotlands skolområde utifrån att främja elevers språkutveckling. Uppdraget är 3-årigt och påbörjades höstterminen 22.

Vem är du?

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning, lärarlegitimation samt speciallärarexamen.

Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta som Speciallärare med inriktning mot årskurs 7 till 9. Det är meriterande om du har utbildning gällande neuropsykologiska funktionshinder, utbildning gällande läs- och skrivsvårigheter samt utbildning gällande språkstörning eller utbildning inom specifika matematiksvårigheter. 

Du är bra på att samarbeta. Det visar du genom att genom att främja och utveckla andras idéer. Du delar med dig av information och expertis för att uppnå önskade resultat. Du delar ansvar för att eleverna ska nå utbildningens mål och hjälper till på det sätt det behövs för att gruppen ska prestera. Du är bra på att hitta sätt att kompromissa; identifiera motpartens behov för att uppnå ”win-win” resultat.

Du är bra på att kommunicera. Förmedlar information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt. Du lyssnar effektivt, håller andra informerade och ger specifik och konstruktiv feedback. Du hanterar frågor och problem direkt och öppet, snarare än senare i andra sammanhang.

Stor vikt läggs på samarbetsförmåga och förmåga att möta elever i grupp och enskilt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Slite
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/270
Kontakt
  • Jan Källström, 0498204371
Publicerat 2023-02-24
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb