Wisbygymnasiet

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Wisbygymnasiet

Wisbygymnasiet har ca 1500 elever och ungefär 185 anställda varav runt 170 är lärare. Vi erbjuder 16 nationella program, fem introduktionsprogram och ett riksrekryterande program. På Wisbygymnasiet samarbetar vi och tar gemensamt ansvar så att våra elever når examensmålen. Vi sätter laget framför jaget, ser möjligheter till utveckling och talar gott om varandra. Undervisningen skapar vi tillsammans, den präglas av delaktighet och variation samt inspirerar till att vilja lära mer.

Wisbygymnasiets vision är:
• Vi är i framkant när det gäller att möta dagens och morgondagens behov i samhället
• Vi har bra hälsa och mår bra i vår skolmiljö
• Vi är platsen för både bildning och utbildning

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för planering och genomförande av undervisning och att vara mentor för en grupp elever. I ditt uppdrag ingår att aktivt bidra till skolans utveckling. Du kommer att ingå i programarbetslag och ämnesgrupper.

Du ansvarar för planering och genomförande av undervisning i olika karaktärskurser på Vård- och omsorgsprogrammet. I karaktärskurserna ingår såväl teoretiska genomgångar som praktiska moment. När eleverna genomför arbetsplatsförlagt lärande, APL, besöker du dem samt har dialog med handledaren om elevens progression.

Du kommer även vara mentor för en grupp elever som innebär att du har en helhetsbild över elevernas studier och dialog med hemmet. I ditt uppdrag ingår att aktivt bidra till skolans utveckling.

Vem är du?

Ett krav för tjänsten är att du är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i Vård- och omsorgsämnen på Vård- och omsorgsprogrammet som är en nationell gymnasieutbildning. B-körkort krävs.

Som person är du en glad, positiv och tydlig ledare med ett stort intresse för att möta elever med olika kunskaps- och motivationsnivå. Du ser elevernas unika förmågor och drivkrafter och använder din kunskap och kreativitet till att utveckla såväl elever som verksamhet. Du har även ett positivt förhållningssätt i mötet med kollegor, ser styrkan i att samarbeta och visar ett stort engagemang för ditt arbete.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att kunna samarbeta med kollegor och bygga goda relationer med elever. Du har elevens behov i centrum och använder dig av ett lösningsfokuserat förhållningssätt även i tuffa situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet.

Intervjuer sker fortlöpande.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-14
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/330
Kontakt
  • Jane Ahrling, 0737-658936
Facklig företrädare
  • Cecilia Westberg, Sveriges lärare, 0704-476944
  • Håkan Myrbäck, 0708-249632
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb