Allmän internmedicin

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Allmän internmedicin

På avdelning A4 AIM vårdar och utreder vi patienter med internmedicinska åkommor så som diabetes, njur-, lever- och mag-tarmsjukdom. Vi har tolv vårdplatser. Vårt breda spektrum av diagnoser som är våra specialiteter gör vår avdelning till en mycket utvecklande och spännande arbetsplats.

Samarbetet mellan olika viktiga professioner på avdelningen, sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator och dietist fungerar väldigt väl hos oss. Kollegialt stöd och en lärande atmosfär genomsyrar vår arbetsgrupp vilket ofta framhålls av nya kollegor som introducerats och av våra studenter och elever.

Vi har ett utvecklat samarbete med diabetes-endokrinmottagningen, njurenheten och endoskopimottagningen. Vi samarbetar också med vår grannavdelning strokeavdelning.

På enheten finns en enhetsstödjare som kommer att underlätta för dig som ny sjuksköterska hos oss att ha en erfaren kollega att vända dig till i situationer där du kan behöva vägledning och stöd.

I oktober 2023 flyttar avdelningen till C-huset och byter namn till C3 medicin.

Introduktionsår

Är du nyexaminerad sjuksköterska och har fått din legitimation de senaste tolv månaderna deltar du i introduktionsåret där du genom färdighetsträning, reflektion och diskussioner i grupp tillsammans med erfarna sjuksköterskor och andra professioner får utveckla din förmåga som sjuksköterska. Genom introduktionsåret vill vi ge dig som ny sjuksköterska möjlighet till klinisk träning, fördjupning och reflektion för att du ska få så bra förutsättningar som möjligt att komma in i ditt nya yrke.

Vår metod är att arbeta med autentiska patientfall eller vårdsituationer som underlag för scenarioträning, diskussion och reflektion där utbildningsaktiviteterna utgår från följande områden:

  • Sjuksköterskans funktion, roll och ansvar
  • Klinisk färdighetsträning
  • Hållbart arbetsliv
  • God och Säker vård

Vår förhoppning är att du efter introduktionsåret ska känna trygghet i din yrkesroll och se kompetensutveckling som en naturlig del i ditt arbete

Dina arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på avdelning A4 AIM är du en nyckelperson i vården och omvårdnaden av patienterna på vårdavdelningen och även i planeringen för patienten efter vistelsen hos oss. Du utför specifik och allmän omvårdnad. Du är en viktig person i kontakten med anhöriga och andra närstående runt patienten. Din förmåga att skapa en god kontakt och nå fram till människor är betydelsefull.

På vår avdelning är arbetet varierat och utvecklande, vissa situationer kräver ett snabbt agerande medan det ibland är viktigt att ägna någon patient eller anhörig extra mycket tid.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med intresse av att utvecklas inom det internmedicinska området.

Erfarenhet och intresse av diabetesvård eller annan lämplig internmedicinsk specialitet är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och din förmåga att skapa god kontakt och att nå fram till människor.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 38,25/v. Rotationstjänst dag/kväll/natt kan diskuteras om intresse finns
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/656
Kontakt
  • Anna Åborg Gustafsson, enhetschef, 0498-204928
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb