Beroendeenheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Beroendeenheten

Boendesociala gruppen ingår i Beroendeenhetens utförarverksamheter som tillhör Individ och familjeomsorgen och är ett boende med 27 platser i Visby för vuxna med beroende av alkohol, andra droger och spel om pengar. I ansvarsområdet ingår även arbete med brukare i träningslägenheter över hela Gotland. Verksamheten bedrivs på uppdrag av, och i samarbete med, beroendevårdens handläggare. Här arbetar åtta behandlingsassistenter och det dagliga arbetet leds av en samordnare. Personalgruppen har lång erfarenhet och god kunskap inom området.

Vi söker nu semestervikarier som efter introduktion tillsammans med ordinarie personal ska svara för verksamheten under sommaren. Arbetet är fritt under ansvar, varierande, och ger en god inblick i beroendevården på Gotland.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet sker i nära samarbete med Alkohol- och drogrådgivningen, MiniMaria och Beroendeenhetens handläggargrupp. En annan viktig samarbetspartner är psykiatriska kliniken i Visby. Som behandlingsassistent är man en del av Region Gotlands integrerade missbruks och beroendevård.

En behandlingsassistent vid beroendeenhetens boendesociala grupp arbetar med att koordinera insatser baserade på brukarnas behov. Arbetet styrs av en vårdplan som görs tillsammans med brukare och handläggare. Arbetet innebär tät kontakt med brukare både i hemmet och i vårt boende. Arbetet förutsätter god organisations- och planeringsförmåga. Vi arbetar med kontaktmannaskap vilket innebär att varje medarbetare ansvarar för ett antal brukares planering.

Vem är du?

Vi ser att du är, eller studerar till, socialpedagog, socionom, skötare i psykiatrisk vård eller liknande. Arbetet kräver B-körkort. 

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arbete med personer som har beroendeproblematik och/eller psykiska störning.

Som person ska du vara lugn och trygg med en god förmåga att hantera konflikter. Du behöver vara självständig och kunna fatta snabba beslut och trivas med samarbete både i grupp och med våra samverkanspartners. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker fortlöpande så vänta inte med din ansökan.

Innan anställning ska registerutdrag från belastning och misstankeregister uppvisas.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 240610
Löneform Timlön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad v. 26 - v. 33
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/86
Kontakt
  • Frida Ahlin, 0498-268611
  • Henrik Söderdahl, 0498-203626
Publicerat 2024-01-29
Sista ansökningsdag 2024-03-31

Tillbaka till lediga jobb