Myndighetsavdelningen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Myndighetsavdelningen

Myndighetsavdelningen arbetar med myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen (SoL) och enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Avdelningen består av tre enheter, Handläggarenheten, Mottagningsenheten samt Funktionshinderenheten. Vi utreder, beslutar och följer upp insatser till personer som på grund av ålder eller funktionsnedsättning är i behov av stöd och omsorg. Vi har ett viktigt uppdrag som gör skillnad för andra människor. Vi är ett glatt gäng på ca 60 medarbetare. Samtliga enheter söker medarbetare till sommaren.

Välkommen att bli en del av oss!

Dina arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare arbetar du med att handlägga ärenden enligt gällande lagstiftning. Du utgår från riktlinjer och gällande rutiner för att på ett rättssäkert sätt utreda behov och fatta beslut. I uppdraget ingår att samverka med andra myndigheter och samverkanspartners. Arbetet kräver stor lyhördhet för den enskildes behov.

Vem är du?

Du har socionomexamen eller är under pågående socionomutbildning. Alternativt har du annan likvärdig högskoleutbildning. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av handläggning sedan verksamhetsförlagd utbildning, eller tidigare sommarjobb. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta enligt utredningsmetoden IBIC och i verksamhetssystemet Treserva.

Du har god förmåga att genomföra möten med flera parter, både i digital och fysisk form. Du behöver ha en personlig mognad och god förmåga att se och lyssna in behov. Vidare ser du samarbete som en självklar och viktig del i ditt arbete. Uppdraget kräver att du har en god struktur och är noggrann i ditt arbetssätt. Du har mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift då möten och dokumentation är grundläggande i arbetet.

Urval och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen. 

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/89
Kontakt
  • Karina Hedengrahn, 0498263454
  • Jessica Söderlund, 0498204150
  • Rosanna Stenström, 0498263425
Facklig företrädare
  • Sara Köhlmark, SSR, 0498-204346
  • Carina Alvengren, skyddsombud, 0498-204633
Publicerat 2024-02-01
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb