ÖNH-verksamheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Öron-, näs-, och hals verksamheten

Visby lasarett har ett brett sjukvårdsuppdrag och försörjer Gotland med akut och planerad specialistvård. Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser men ger samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Ett stort antal verksamheter finns representerade inom både kirurgiska och medicinska specialiteter.

ÖNH-verksamheten bedriver bred basal öron-, näs-, och halssjukvård för Gotlands cirka 60 000 invånare och har cirka 7 000 besök/år. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med övriga opererande specialiteter, hudmottagningen och mun- och käkcentrum. Organisationsmässigt ligger ÖNH- och hudverksamheten under samma verksamhetschef. ÖNH-verksamheten strävar efter att behålla så mycket som möjligt av ÖNH-sjukvården på Visby lasarett. Vi har väletablerade samarbeten med återkommande konsultläkare inom tumörkirurgi, otokirurgi, plastikkirurgi, audiologi och foniatri vilket håller kunskaper och rutiner uppdaterade. Patienter med behov av högspecialiserad vård remitteras i första hand till Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm.

ÖNH-verksamheten har sex överläkartjänster och genomgår för närvarande ett generationsskifte. Vi är idag ett ungt gäng med tre fast anställda överläkare och tre ST-läkare. Vi har god hjälp av regelbundet återkommande timvikarier som både avlastar oss bakjoursmässigt och sprider inspiration och kunskap. Verksamheten har högt i tak och genomsyras av god samarbetsvilja, stort engagemang och ödmjukhet. Ett kontinuerligt arbete görs för att vidareutveckla verksamheten och förbättra vården för Gotlands befolkning.

Dina arbetsuppgifter

Till ÖNH-verksamheten söker vi en ÖNH-specialist med intresse för bredden inom vår specialitet. ÖNH-verksamheten bedriver bred basal öron-, näs-, och halssjukvård i nära samarbete med övriga opererande specialiteter, hudmottagningen och mun- och käkcentrum. Vi ansvarar för jourlinjen som är aktiv 24/7. Verksamheten har beredskap A och lasarettets AT-läkare på akuten är våra primärjourer jourtid. Utöver sedvanlig akut och planerad mottagningsverksamhet har vi 1,5 dagars operativ verksamhet per vecka samt 2 dagar med mottagningsoperationer, främst hudtumörer.

Vem är du?

Vi ser att du som söker har specialistkompetens inom öron, näsa och hals. Vi söker dig med intresse och engagemang för utveckling av verksamheten. Du har erfarenhet av basal operationsverksamhet inom ÖNH och är positiv till utbildning och handledning av ST-läkare inom egna specialiteten och randande allmänläkare. Då bakjoursuppdraget är vårt enskilt viktigaste uppdrag är det viktigt att man har erfarenhet från 24/7 sjukvård och bakjoursarbete. Vår verksamhet är i ständig utveckling varför samarbetsvilja och önskan om egen kompetensutveckling  är ett måste. Forskningsmöjlighet kan diskuteras och är knutet till samarbete med regionklinik.

En god samarbetsförmåga med övriga yrkesgrupper och andra specialiteter värderas mycket högt och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Urval sker löpande.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid eller sysselsättningsgrad enligt överenskommelse
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/293
Kontakt
  • Karin Blom, 0700-832031, karin.blom@gotland.se
Facklig företrädare
  • Jakob Bjellerup, GLF, 0737-658153, jakob.bjellerup@gotland.se
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb