Internmedicin

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Internmedicin

Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser och innebär samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Inom sjukvården på Gotland skapas nära samarbeten snabbt, beslutsvägarna är korta vilket skapar smidighet för patienter och medarbetare. Vi är öns största arbetsgivare och hos oss får du möjlighet att utvecklas samtidigt som du utvecklar sjukvården och bidrar till att göra vardagen bättre för alla gotlänningar.

Du som sjuksköterska får både stort djup och bredd inom ditt kompetensområde då Visby lasarett som öns enda akutsjukhus hanterar öns alla patienter.

Kommunikationerna mellan Visby och övriga landet är goda och på Gotland är avstånden till arbete och fritid korta. Gotland präglas av sin vackra natur, kulturhistorisk miljö, ett aktivt kulturliv och en ökande akademisk närvaro genom Uppsala Universitet Campus Gotland och ett rikt föreningsliv.

Nu har du chansen att söka till en ny internmedicinsk tjänst på Visby lasarett. Under ditt första år kommer du ha placering cirka sex månader vardera på två olika vårdavdelningar. Vi erbjuder dig en mentor i form av en erfaren kollega och schemalagda utvecklingsdagar cirka varannan vecka på bland annat ett flertal mottagningar på Visby lasarett under första året.

Vi söker sjuksköterskor till:

Medicinavdelningen
Hjärtavdelgningen
Strokeavdelningen
Geriatrikavdelningen

Du får en tillsvidareanställning inom internmedicin. Efter ditt första år övergår din tjänst till placering på en av avdelningarna. Varje placering startar med en introduktionsperiod.

Introduktionsår
Är du nyexaminerad sjuksköterska och har fått din legitimation de senaste tolv månaderna deltar du i introduktionsåret där du genom färdighetsträning, reflektion och diskussioner i grupp tillsammans med erfarna sjuksköterskor och andra professioner får utveckla din förmåga som sjuksköterska. Genom introduktionsåret vill vi ge dig som ny sjuksköterska möjlighet till klinisk träning, fördjupning och reflektion för att du ska få så bra förutsättningar som möjligt att komma in i ditt nya yrke. Vår metod är att arbeta med autentiska patientfall eller vårdsituationer som underlag för scenarioträning, diskussion och reflektion. Vår förhoppning är att du efter introduktionsåret ska känna trygghet i din yrkesroll och se kompetensutveckling som en naturlig del i ditt arbete.

Dina arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ansvarar du för patienternas omvårdnad vilket innebär att du gör kvalificerade bedömningar, tolkar patienternas behov och genomför omvårdnadsåtgärder i samråd med patienten.

Du får ett varierat och ansvarsfullt arbete. Ibland behöver du agera snabbt och ibland är det någon patient eller anhörig som behöver ägnas mer tid.

Här arbetar sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans med sina patienter. Som sjuksköterska har du ett nära samarbete med undersköterskor, läkare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter kring dina patienter.

Vem är du?

Du som söker är legitimerad sjuksköterska. Du kan vara nyutexaminerad eller ha erfarenhet inom annat verksamhetsområde än internmedicin.

Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och kan anpassa ditt bemötande utifrån individ och situation. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-15, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/309
Kontakt
  • Marie Berglund, 0498-268392
  • Lena Weimers, 0498-268979
Publicerat 2024-03-21
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb