Vuxenutbildningen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vuxenutbildningen

Vuxenutbildningen som är belägen i Visby har under flera år aktivt satsat på yrkesutbildningar för vuxna. Idag erbjuder vi yrkesutbildningar inom cirka 12 olika yrken, i egen regi eller i samarbete med andra samarbetspartners.

Nu söker vi dig så vi även lokalt kan erbjuda utbildning mot elbranschen. Som lärare kommer du ingå i ett arbetslag med 14 andra yrkeslärare och tre samordnare. Som nyanställd får du en mentor som hjälper dig med introduktion till arbetsplatsen och ditt jobb som lärare hos oss.

Totalt omfattar vuxenutbildningsenheten cirka 80 medarbetare varav cirka 57 är pedagoger.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som har goda praktiska och teoretiska kunskaper från elbranschen. Du har arbetat som elektriker och har yrkeserfarenhet och vill nu dela med dig av dina kunskaper till eleverna och vara en del av deras utbildning. Exempel på gymnasiekurser att undervisa i är Praktisk Ellära, Elkraftteknik, Elektromekanik, Installationsteknik El, Verktyg- och materialhantering, du kan läsa mer om kurserna på Skolverkets hemsida.

Du är med fördel utbildad yrkeslärare men om du inte har lärarlegitimation idag finns det möjlighet att läsa in den i samband med tjänsten.

Du ansvarar, planerar och genomför dina kurser inom ramen för Skolverkets gymnasiekurser. Du deltar i utvecklingen av våra utbildningar tillsammans med övriga lärare. Det är viktigt för Vuxenutbildningen att ha ett nära samarbete med branschen på Gotland, det arbetet förväntas du delta i.

Vem är du?

Du är utbildad elektriker med flera års skiftande erfarenheter från branschen. Du har med fördel en pedagogisk utbildning.

Det är meriterande om du har erfarenhet utav fördjupad teknisk kunskap inom till exempel fastighetsstyrning, övervakning/larmsystem, kommunikationsteknik eller liknande.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra. Du är pedagogisk, tydlig, noggrann, ordningsam och har god kommunikativ förmåga. Du förväntas vara lösningsorienterad, kreativ, samt kunna hantera elevers olika förutsättningar och förmågor.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juli 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/324
Kontakt
  • Erik Gerndt Rektor, 0498-203599erik.gerndt@edu.gotland.se
  • Lars Olof Larsson Samordnare, 0498-203584lars-olof.larsson@edu.gotland.se
Facklig företrädare
  • Petter Weimer , 0737658866petter.weimer@edu.gotland.se
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb