Individ- och familjeomsorgen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Individ- och familjeomsorgen

Individ- och familjeomsorgens säkerhetsteam.

Hela Individ- och Familjeomsorgen arbetar aktivt utifrån förhållningssättet Signs of Safety.  Det innebär att vi jobbar tillsammans med att barn, vuxna, familjer och deras nätverk för hitta hållbara lösningar där de är delaktiga. (www.signsofsafety.net)

Säkerhetsplanering är ett strukturerat arbetssätt enligt Signs of Safety. Man arbetar i de familjer där oron är som störst och barnet/den unge är eller riskerar att bli placerat utanför hemmet. Metoden innebär att tillsammans med barnets familj och nätverk skapa en planering som garanterar att barnet är tryggt och säkert även när livet är svårt.

Vi är nu i uppstartsfas att starta ett team som ska arbeta med säkerhetsplaneringar och söker tre socialsekreterare, varav en kommer få ett tilläggsuppdrag som samordnare. Vill du vara med att utforma säkerhetsplaneringsarbetet på Gotland? Det här teamet kommer utforma en ny profession och ny verksamhet och samtidigt kroka arm med våra andra enheters fantastiska arbete.

Teamet kommer utgöra en avdelningsövergripande verksamhet så som socialjouren och familjefrid.

Dina arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i säkerhetsteamet arbetar ni tillsammans och du kommer arbeta som utredare, utförare och uppföljande socialsekreterare med insatsen säkerhetsplanering. Du har ett ansvar för myndighetsutövning och handlägger ärenden enligt Socialtjänstlagen och Lagen om vård av Unga. För att du ska kunna arbeta nära och intensivt med familjerna har teamet endast ett fåtal ärenden åt gången.

Tillsammans håller ni i nätverksmöten, föräldrasamtal, barnsamtal där ni stöttar familjerna att arbeta fram en säkerhetsplan. Reflektion, förberedelse och handledning är viktiga delar av arbetet. Extern handledning och regelbunden kompetensutveckling som är kopplad till tjänsten kommer vara en självklarhet.

Arbetet förläggs främst på kontorsarbetstid men kan även innebära kvällstjänstgöring och resor i tjänsten.

Vem är du?

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms som likvärdig enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om behörighet att utföra vissa arbetsuppgifter i socialtjänstens barn- och ungdomsvård. Grundutbildning i Signs of safety är ett krav och det är meriterande om du har gått Signs of Safety Säkerhetsplaneringsutbildning. Körkort krävs för tjänsten.

Du har erfarenhet av utredningsarbete med barn och unga och erfarenhet av att arbeta med Signs of safetys förhållningssätt och verktyg. Vidare är det  meriterande om du har jobbat med Signs of Safetys säkerhetsplaneringar och om du har erfarenhet från både behandlande arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Egenskaper som vi ser väger tungt för denna tjänst är att du är trygg i dig själv, arbetar konstruktivt under press, samt är flexibel och positiv även i tuffa situationer och vid misslyckanden.

Du har lätt för samarbete och samverkan på olika nivåer och jobbar för att främja och utveckla andras idéer. Du har lätt för att ta kontakt med andra för att bygga nya relationer eller stärka befintliga.

Du ser helheten och kan analysera och identifiera lösningar och förutse problem. Du kan även ta barnets och familjernas nuvarande och framtida behov i beaktning när beslut fattas. En förutsättning för att du ska trivas hos oss är att du tycker det är roligt att arbeta nära och tillsammans med barnet, föräldrarna, det privata nätverket och det professionella nätverket. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete.

Det är viktigt att du arbetar utifrån Region Gotlands värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet. Likaså arbetar du för en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor.

Innan anställning ska utdrag ur belastnings- och misstankeregister lämnas.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Vi hoppas att du känner igen dig i vår beskrivning och ser fram mot din ansökan. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 40tim/v
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/330
Kontakt
  • Karolina Romehed, enhetschef, 0498263315
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb