Anpassad grundskola

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

De anpassade skolformerna

De anpassade skolformerna är en egen skolform för elever som bedöms att inte ha förutsättningar att nå upp till grundskolans eller gymnasiets kunskapskrav för att de har en intellektuell funktionsnedsättning. De anpassade skolformerna har en egen läroplan och undervisningen anpassas till varje elevs förutsättningar och behov. Inom de anpassade skolformerna på Gotland undervisar vi elever från årskurs1-9 i anpassad grundskola och årskurs 1-4 i anpassad gymnasieskola.

I nuläget har vi cirka 80 elever inskrivna i anpassad grundskola och cirka 35 elever inskrivna i anpassad gymnasieskola. Våra medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland. Verksamheten inom de anpassade skolformerna finns idag lokaliserad på flertalet skolor runt omkring på ön.

Dina arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som biträdande rektor ingår personalansvar för delar av de anpassade skolformerna. Du har operativt och strategiskt verksamhetsansvar för den kursplanestyrda delen av skoldagen samt för fritidsverksamheterna i de verksamheterna.

I ditt uppdrag som specialpedagog arbetar du med handledning, organisering och dokumentation. Du stöttar lärarna i pedagogiska dilemman, du finns med som stöd i processer kring elevernas lärande, du stöttar kring pedagogiska utredningar, du gör besök i verksamheterna och du tipsar och handleder medarbetare. Du är även en del av elevhälsoteamet och en del i de anpassade skolformernas kompetensutvecklingsteam.

Vidare ingår du i ledningsgrupp och deltar i nätverket för habilitering samt det specialpedagogiska nätverket.

Vem är du?

Vi söker dig som har specialpedagogisk kompetens och mångårig dokumenterad erfarenhet av komplicerade inlärningssituationer samt av handledning av medarbetare. B-körkort är ett krav för tjänsten. Det är meriterande om du har rektorsutbildning, utbildning inom det specialpedagogiska området, ledarskapsutbildning och god kännedom om de anpassade skolformerna. Det är också om du har erfarenhet av självständigt arbete.

Som ledare skapar du motivation och engagemang hos dina medarbetare. Du kan analysera lärmiljöer och stimulera till utveckling av arbetsformer och arbetssätt. Du har god förmåga att fördela och delegera arbetsuppgifter, sätta upp konkreta mål och ser till att andras kompetens tillvaratas. Ditt arbete kännetecknas av systematik genom att du arbetar strukturerat mot mål och resultat. Du är driven och självgående och ser potential i varje individ. Du har förmåga att skapa goda relationer och kan kommunicera väl med elever, vårdnadshavare och kollegor/medarbetare. 

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna som anses betydande för rollerna. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 240805
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/335
Kontakt
  • Ulrika Forsberg, rektor anpassade skolformerna, 0498-263219
  • Anna Levén, rektor anpassade skolformerna, 0498-204264
Facklig företrädare
  • Päivi Oliv, Sveriges skolledare Gotland, 0700830725
  • Sandra Lundström, Kommunal, 0498263381
  • Sofia Bergklint, Sveriges lärare Gotland, 0737658562
Publicerat 2024-04-14
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb