Vårdcentralen Visby Norr

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vårdcentralen Visby Norr

Vill du delta i förflyttningen mot en God och Nära vård uppbyggd kring fasta kontakter? Kom till oss på Gotland! Som allmänläkare i primärvården har du tillsammans med ditt allmänmedicinska team generalistens fokus på att känna människorna på din lista och ta personligt ansvar för det medicinska stöd de behöver i strävan efter bättre hälsa. När du arbetar som allmänläkare i primärvården har du en nyckelroll i lokalsamhället och bidrar till att göra Gotland till en bättre plats för människor i livets alla skeden. Genom att sträva efter att få ordning på fasta kontakter i vård och omsorg och underlätta samverkan av gemensamma patienter rustar Region Gotland sin hälso- och sjukvård för framtidens utmaningar. Som fast läkarkontakt i primärvården är du dina patienters länk till en högkvalitativ och modern sammanhängande vård och omsorg, tillgänglig för alla. Vi arbetar med målet att erbjuda våra patienter hög tillgänglighet samt kontinuitet med hög generalistkompetens. På Gotland fattades hösten 2022 ett politiskt beslut om att följa Socialstyrelsens riktvärde 1/1100 och 1/550 för ST-läkare. I maj 2024 följde vi upp första årets arbete enligt vår handlingsplan och kunde konstatera att vi tagit de steg vi tänkt och lite till.

Vårdcentralen Visby Norr har cirka 13 000 listade patienter och 40 medarbetare som gemensamt arbetar för att få en alltmer personcentrerad och lättillgänglig vård. Vårdcentralen är i förändring- och utvecklingsfas med ett stort fokus på bemötande samt medicinsk kvalité och patientsäkerhet. I en föränderlig vårdvärld anpassar och prioriterar vi våra arbetssätt utifrån våra patienters behov. Just nu pågår intensivt arbete med att gå från fokus på diagnos till fokus på medicinsk bedömning, salutogenes, kontinuitet och samordning. Hos oss får du möjlighet att vara med och utforma arbetet i våra allmänmedicinska team. Vi värdesätter, professionellt personligt bemötande, kontinuitet, tillgänglighet och långsiktighet. Välkommen till Visby Norr, vi är en vårdcentral med god sammanhållning och mycket driv!

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är omväxlande med läkarmottagning, läkarmedverkan på särskilda boenden och hemsjukvård. Du har en handledare och följer din personliga utbildningsplan som utformas i dialog med din handledare, studierektor och chef. Vi har en väl inarbetad struktur för din ST, som fått gott omdöme vid SPUR-inspektioner, senast 2023. Du kommer att ansvara för en lista utifrån Socialstyrelsens riktvärde för ST-läkare. Vårdcentralen har förmånen att ha flera ST-läkare och har ambitionen att vara i framkant gällande handledning.

Du får möjlighet att tillsammans med övriga medarbetare utveckla verksamheten och delta i förbättrings- och kvalitetsarbete så väl på vårdcentralen som kopplat till övrig vård. Här är du en del i helheten och vi ser fram emot att hitta sätt att ta till vara ditt engagemang.

Läkarna på enheten har dagliga möten med vår grannvårdcentral och ett fortbildningsforum en eftermiddag i månaden tillsammans med primärvårdens alla tillsvidareanställda läkare. Som ST-läkare deltar du dessutom i gemensamma ST-dagar varje månad. De innehåller utbildning, grupphandledning och möte med er studierektor.

Vi dokumenterar i TakeCare. Jour och beredskapstjänstgöring ingår.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Kunskaper i svenska motsvarande C1 är ett krav. B-körkort krävs. 

Du vill arbeta med allmänmedicin och ha möjligheten att följa dina patienter över tid. Du har intresse av att arbeta med breda samt olika medicinska frågeställningar. Du ser det kontinuerliga, långsiktiga mottagningsarbetet som det främsta medlet att hjälpa patienter till en god hälsa. Du trivs med att arbeta samt ta ansvar i en miljö som är omväxlande och under utveckling.

Som person är du lyhörd för våra patienters behov och ditt bemötande är professionellt och ödmjukt. Du är stabil och anpassningsbar utifrån situation och du har lätt för att samarbeta.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/496
Kontakt
  • Paulina Lindström, Verksamhetschef, 0498-268754
  • Susanna Althini, PV-ledningen, 0498-237099
Facklig företrädare
  • Gösta Malmer, ST-läkare, GLF, 0498-268934
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb