Gråboskolan

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Gråboskolan 

Gråboskolan är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6, fritidshem och lokalintegrerade samundervisningsklasser. Vi har fantastiska förutsättningar med rymliga lokaler för alla klasser, en stor skolgård med närhet till skog och upptagningsområdet är södra Visby. Skolan har cirka 220 elever. Eleverna går vidare till Södervärnskolan i årskurs 7-9.

Gråboskolan fokuserar på att ge elever trygghet, trivsel och goda kunskaper. Skolan värderar kunskaper högt, vi tycker även det är viktigt med rörelse och hälsa och hur vi är mot varandra. Arbetet med tidig läsinlärning prioriteras, som ett led i detta samarbetar vi med Gråbobiblioteket som är lokalintegrerat i skolan och tillsammans har vi utformat läsmedaljen i årskurs 3.

På Gråboskolan arbetar cirka 45 anställda med ett välutbyggt elevhälsoteam som arbetar med att skapa en likvärdig skola, där alla elever ges bästa möjliga förutsättningar att nå goda resultat. Skolan är mångkulturell - vi lär av varandra och tar tillvara på varandras olikheter.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: www.gotland.se/graboskolan

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en dedikerad och omtänksam elevassistent för att stödja en elev i årskurs 4 som har stort behov av vuxenstöd. Eleven har inga stora inlärningssvårigheter men har utmaningar med impulskontroll och behöver därför en strukturerad och förutsägbar vardag med tydliga rutiner och anpassningar för att klara skoldagen och ibland fritidstid.

I arbetsuppgifterna ingår att stödja eleven i klassrummet och i enskilt rum samt under raster och övergångar mellan aktiviteter. Du bör även kunna stödja och följa upp individuella anpassningar och rutiner i samarbete med lärare och specialpedagog.

Du behöver vara en trygg och stabil vuxen som eleven kan lita på och kunna samarbeta med skolans övriga personal och eleven vårdnadshavare för att säkerställa elevens välmående och utveckling.

Vem är du?

Erfarenhet av att arbeta i skolmiljö med elever med särskilda behov, såsom diagnoser inom NPF, språkstörning och inlärningssvårigheter är meriterande.

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande och har ett lösningsinriktat och lågaffektivt förhållningssätt. Du bör ha god förmåga att skapa strukturer och rutiner samt arbeta både självständigt och i team.

Vi erbjuder fortbildning och handledning för att stödja dig i ditt uppdrag samt möjlighet till personlig och professionell utveckling i ett engagerat och stödjande kollegium.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-06-11
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20240812
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/519
Kontakt
  • Ninni Kallio Dahlberg, 0498-269592
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb