Öron, näsa, hals

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Öron, näsa, hals

Visby lasarett har ett brett sjukvårdsuppdrag och försörjer Gotland med akut och planerad specialistvård. Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser men ger samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Ett stort antal verksamheter finns representerade inom både kirurgiska och medicinska specialiteter.

Öron- näsa- och halsverksamheten (ÖNH) bedriver bred basal öron- näsa- och halssjukvård för Gotlands cirka 60 000 invånare. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med övriga opererande specialiteter, hudmottagningen och mun- och käkcentrum. Vi är ett ungt team som genomgår en generationsväxling och vårt arbete präglas av entusiasm, ödmjukhet och samarbetsvilja.

Vår patientgrupp är bred, både spädbarn och 90-åringar passerar regelbundet vår mottagning, och vi träffar på allt inom öron- näsa- och hals. Vi har återkommande konsultläkare inom tumörkirurgi, otokirurgi, plastikkirurgi, audiologi och foniatri vilket håller kunskaper och rutiner uppdaterade. Vår målsättning är att handlägga så mycket som möjligt på plats i Visby med hjälp av nödvändig expertis men remitterar även patienter med behov av högspecialiserad vård till i första hand Karolinska Universitetssjukhuset.

Dina arbetsuppgifter

Till ÖNH-verksamheten söker vi en legitimerad läkare med intresse för bredden inom vår specialitet. Då en av våra ST-läkare ska vara föräldraledig erbjuder vi nu ett vikariat under ST-liknande former på ett år. Arbetsuppgifterna kommer i första hand vara dagjour med ansvar för akutbesök och inneliggande patienter, samt mottagning med viss möjlighet att vara på operation. Vi har en välutvecklad endoskopisk verksamhet i vårt mottagningsarbete, arbetar mycket praktiskt och åtgärdar om möjligt orsaken till patientens problem direkt (ex näsblödningar, öppning av bölder mm). Vi påbörjar cancerutredningar vid första besöket med biopsier eller punktioner, gärna med hjälp av ultraljud. Grundarbetstiden är dagtid vardagar 7:45-16:30, fredagar 7:45-14:45. Efter inskolning är man mellanjour i hemmet med bakjour bakom (beredskap A). 

Kirurgiskt är vår största patientgrupp barn med behov av svalg- och öronkirurgi, samt svalgkirurgi och näskirurgi hos vuxna. Vi arbetar i TakeCare och Auditbase.

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad läkare med ett intresse och erfarenhet av arbete inom för öron- näsa- och halsspecialiteten. Då vi är en opererande specialitet är det viktigt att du har ett kirurgiskt intresse och fallenhet.

Det är bra om du tycker om att utmanas av skiftande kliniska situationer och är lösningsorienterad. Då vi är en liten verksamhet är det viktigt med god samarbetsförmåga, flexibilitet och personlig lämplighet. Du får gärna ha ett intresse och engagemang för verksamhetsutveckling och du ska behärska svenska språket i tal och skrift. En god samarbetsförmåga med övriga yrkesgrupper och övriga specialiteter är ett krav.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse med varaktighet tolv månader
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid eller sysselsättningsgrad enligt överenskommelse
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/543
Kontakt
  • Karin Blom, 0700-832031
Facklig företrädare
  • Jakob Bjellerup, GLF, jakob.bjellerup@gotland.se
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-07-15
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb