Psykiatrisk öppenvård

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Psykiatrisk öppenvård

Psykiatrin tillhandahåller heldygnsvård, beroendevård och öppenvård för både barn och vuxna. Det finns en psykiatrisk jourmottagning som är tillgänglig dygnet runt.

Den vuxenpsykiatriska öppenvården är belägen i Visby och har hela öns invånare i sitt upptagningsområde. Upptagningsområdet är alltså, både till ytan och till invånarantalet, relativt litet men samtidigt medför ö-läget att kliniken måste kunna erbjuda en bredd vad gäller såväl kompetens som utbud.

Vi har ett genomgripande utvecklingsarbete på gång som innefattar anpassning och implementering av nationellt överenskomna vårdförlopp, nationella vård- och insatsprogram och mer regionala processkartor.

På öppenvårdsmottagningen arbetar cirka 50 medarbetare med olika professioner. Öppenvårdens behandlargrupp består av psykologer, psykoterapeuter, behandlare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, rehabiliteringskoordinatorer och kurator. Psykologerna är just nu tio stycken, varav två PTP-psykologer. Vi behöver nu fylla på med en psykolog på grund av pensionsavgång.

Dina arbetsuppgifter

Psykologen bedömer och utreder patienter, ofta tvärprofessionellt tillsammans med till exempel läkare, och ger behandling och psykopedagogiska insatser enskilt eller i grupp. För den här tjänsten är fokus på utredningsarbetet och på insatser riktade mot neuropsykiatri, eventuellt även samsjuklighet med missbruk och beroende.

Psykologers kompetens spelar en viktig roll i vårt kontinuerligt pågående förbättringsarbete.

Vem är du?

Du som söker är legitimerad psykolog. Specialistbehörighet är meriterande.

Vi ser helst att du har erfarenhet av arbete med psykiatriska patienter inklusive psykiatriska bedömningar och psykologiska utredningar samt att du har god kunskap om neuropsykiatriska symtom hos vuxna. Intresse och erfarenhet av att arbeta med patienter med missbruks-/beroendeproblematik är också meriterande.

Arbetet kräver att du är kommunikativ och duktig på att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Vi förväntar oss att du självständigt kan göra bedömningar och att du arbetar strukturerat. Vi vill att du är en person som har lätt för att samarbeta och som har ett professionellt förhållningssätt. Vi lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 timmar/vecka
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/367
Kontakt
  • Thomas Lindberg, 0498-268468
  • Johan Björkas, 0498-264682
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb