Omsorg om personer med funktionsnedsättning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Omsorg om personer med funktionsnedsättning

Inom omsorgen hjälper vi personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Vi arbetar för att underlätta och stödja våra brukare att klara det praktiska i vardagen. Målet är att de skall få ett så självständigt liv som möjligt.

Vi söker nu en medarbetare till vår korttidsverksamhet för barn- och ungdomar där uppdraget är att erbjuda föräldrar/vårdnadshavare avlastning utifrån beviljat beslut enligt lagen om stöd-och service till vissa funktionshindrade. Vi arbetar i en hemliknande miljö och har fokus på att ge en trygg vardag med god omvårdnad efter varje barns behov. Arbetet innebär bland annat att möta barn och unga med olika neuropsykiatriska funktionsvariationer och intellektuella och fysiska funktionsnivåer. För att klara uppdraget hjälps vi åt genom samarbete i våra andra barn-och ungdomsverksamheter.

Våra boenden är belägna i den vackra medeltidsstaden Visby med gångavstånd emellan.

Vi erbjuder dig ett omväxlande, ansvarsfullt och stimulerande arbete med möjligheter till egen utveckling och kompetensutveckling. Då tjänsten som Stödpedagog är ny inom dessa två områden kommer du att få vara med och utveckla rollen tillsammans med chef och kollegor. Vi erbjuder friskvård, exempelvis gratis gym, motionssim under vardagsmorgnar och ett antal andra erbjudanden från olika aktörer.

Dina arbetsuppgifter

Som stödpedagog kommer du att arbeta tillsammans med dina kollegor för att stötta våra brukare, barn och ungdomar med allt från hygien och kost till fritidsaktiviteter. Din roll innebär även att du stöttar dina kollegor med genomförandeplaner och rutiner samt hjälper brukarna med rätt hjälpmedel för ett utvecklande och självständigt liv.

Du har extra fokus på kvalitet och utveckling inom hela området, det finns en uppdragsbeskrivning som man arbetar efter på uppdrag av och tillsammans med enhetschef samt vid behov även stödja fler verksamheter på avdelningen på uppdrag av enhetschef.

I våra verksamheter arbetar du på schema dag, kväll, sovande jour samt arbete varannan helg.

Vem är du?

Vi söker dig som har en yrkeshögskoleutbildning som omfattar minst 200 yh-poäng där utbildningen har tydlig inriktning mot funktionsvariationsområdet i hela sin omfattning. Alternativt ser vi att du har en högskoleutbildning motsvarande 60 högskolepoäng med pedagogisk inriktning som exempelvis fritidspedagog eller liknande.

Du som har en pågående utbildning till Stödpedagog och blir ut examinerad juni-23 är välkommen att söka.

Du har kunskap samt erfarenhet av arbete med olika funktionsvariationer och dess eventuella konsekvenser för individen i vardagen samt goda kunskaper i pedagogiska och evidensbaserade metoder som exempelvis MI, systemiskt arbete och tydliggörandepedagogik. Du har kunskap inom gällande lagstiftning för området HSL, SOL, LSS och sekretesslagstiftning samt kunskaper om olika samhällsinsatsers ansvarsförhållanden. Vi ser även att du har kunskap i Officepaketet.

För att lyckas i rollen krävs det att du kan arbeta såväl självständigt som i grupp, är öppen för kollegialt lärande och handledning. Du har god självkänsla, har en analytisk och pedagogisk förmåga och deltar aktivt i verksamhetens kvalitetsarbete.

Du är även öppen för förändringar i såväl din arbetsdag som med dina arbetstider. Om du letar efter ett viktigt och givande uppdrag med individens utveckling och välbefinnande i fokus så är du varmt välkommen med din ansökan.

Om du kallas på intervju så ska du kunna styrka med ett dokument att du får lov att arbeta i Sverige. Dokument kan vara pass eller personbevis Klicka här för att söka personbevis

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas Klicka här för att söka belastningsregister

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval till intervju sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/398
Kontakt
  • Charlotte Svensson, Enhetschef, 0498-204813
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb