Primärvårdens sjukgymnastmottagning

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Primärvårdens sjukgymnastmottagning 

Inom ramen för Gotlands primärvård erbjuder vi specialiserade sjukgymnastmottagningar på tre strategiskt placerade orter: Hemse, Slite och Visby. Våra mottagningar i Hemse och Slite är integrerade i respektive vårdcentral, medan mottagningen i Visby fungerar som en central resurs för både egna och två privata vårdcentraler. Den gotländska finansieringsmodellen bygger på anslag, oberoende av patientersättning, och möjliggör för oss att tillämpa en renodlad evidensbaserad ansats i våra medicinska bedömningar och behandlingsval, där fokus ligger på att rätt patient får rätt behandling vid rätt tillfälle.

Vår verksamhet är grundad på en stark ambition om ett effektivt och förtroendefullt samarbete, både internt mellan våra olika enheter och externt med närliggande vårdaktörer. Patienter finner vägen till oss genom flera kanaler: telefon, den nationella vårdguidens telefonlinje 1177, direkt chatt via 1177 samt traditionella remisser. Vi strävar efter att vara det första valet för medborgare i behov av fysioterapeutisk expertis på primärvårdsnivå.

Vårt team består av 18 dedikerade sjukgymnaster/fysioterapeuter, fördelade över våra mottagningar med en rik bredd av specialiseringar och kompetenser – från kvinnohälsa till ortopedisk manuell terapi (OMT) steg 3, McKenzie-metoden (MDT), idrottsmedicin, och specialistkunskap inom primärvård. Vi erbjuder även stöd genom rehabiliteringsassistenter vid varje mottagning. För att säkerställa en stark start för nya medarbetare, tillhandahåller vi ett mentorsprogram samt löpande introduktion och uppföljning.

Vi lägger stor vikt vid kontinuerlig kompetensutveckling, som speglas i vårt samarbete med Akademiskt Primärvårds Centrum och regelbundna internutbildningar. Denna satsning på utbildning säkerställer att vår personal alltid är uppdaterad med de senaste evidensbaserade metoderna och behandlingarna, vilket direkt gynnar kvaliteten på patientvården.

Vi välkomnar ansökningar från dig som är passionerad för mottagningsarbete, kliniskt resonemang, och som är intresserad av att bidra till utvecklingen av framtidens primärvårdsrehabilitering. Hos oss får du möjlighet att växa professionellt inom en verksamhet som är djupt rotad i evidensbaserad praxis, med fokus på att tillhandahålla den bästa möjliga vården för våra patienter.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra triagering, medicinska bedömningar och behandling. Detta sker både genom telefon/videobedömningar och fysiska besök. Vi är första instans i primärvården vid ett stort antal åkommor.

Medicinska bedömningar och behandlingar görs utifrån din profession. Grundmåttet för en heltidsanställd medarbetare är nio planerade nybesök i veckan, ett akutbesök samt två timmars triagering i telefon. Schemat styrs i stor utsträckning av medarbetaren själv och återbesök både fysiskt och via telefon/video planeras utifrån behov.

I primärvårdsuppdraget förekommer även andra uppgifter såsom att leda träningsgrupper, ge stöd till våra samverkansparter, delta aktivt i utvecklingsarbete med mera.

Vem är du?

Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Vi ser det som meriterande om du har påbyggnadsutbildning inom Mental Hälsa, BK, MDT,OMT, eller annan muskuloskelettal utrednings och behandlingsmetod. Även erfarenhet från primärvård är meriterande.

Arbetet ställer krav på din förmåga att planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Utöver det är det viktigt att kunna samarbeta med andra, både inom enheten och med vårdgrannar.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 40 tim/v
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/302
Kontakt
  • Tobias Johansson, enhetschef, 0498-268671
Facklig företrädare
  • Ulrika Friman, Fysioterapeuterna, 0700-832151
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb