Folkhögskolan Hemse

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vilka är vi?

Välkommen till Gotlands folkhögskola Hemse – en plats för utveckling, lärande och skapande. Gotlands folkhögskola har, som alla folkhögskolor i Sverige, ett uppdrag att bedriva en verksamhet som syftar till att nå de folkbildningsmål som staten fastställt.

Dessa är att:
• Stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin.
• Bidra till att göra det möjligt för en ökad mångfald av människor att
 påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen.
• Bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildnings- och bildningsnivån
 i samhället.
• Bidra till att bredda intresset för och delaktigheten i kulturlivet.

Folkhögskolan finns i Hemse och Fårösund. Folkhögskolan arbetar med att utveckla människor och deras färdigheter och kunskaper, där bildning är en viktig del av uppdraget.

Gotlands folkhögskola i Hemse har utbildningar inom allmän kurs, musik, foto, textil och olika kortkurser och sommarkurser. Skolan har egen restaurang och internatboende.

Mångfald och inkludering gör Gotlands folkhögskola till en spännande mötesplats med många olika perspektiv och kunskaper. Vi möter varandra och vår omvärld med nyfikenhet. Genom nyfikenhet och att fråga ökar vi vår kunskap och växer som människor. Vi arbetar för att stärka och skapa många arenor för delaktighet. 

Läs gärna mer om Gotlands folkhögskola

Dina arbetsuppgifter

Nu letar vi efter en ny medarbetare till vår musikutbildning på Gotlands folkhögskola i Hemse!

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med andra musiklärare som tillsammans planerar musiklinjens innehåll. Du ansvarar för din egen undervisning, men du kan också samarbeta och jobba tematiskt tillsammans med andra lärare samt låta deltagarnas önskemål vara en naturlig del av innehållet och upplägget.

Musiklinjen består av två utbildningar, musiklinjen 1-2 år med cirka 15 deltagare och musiklinjens projektår med cirka 5 deltagare. På musiklinjen arbetar deltagarna med ensemblespel och individuell instrumentundervisning. Stor vikt i utbildningen ligger på att hitta sitt personliga uttryck och på att bli bra på att musicera tillsammans.

Under projektåret jobbar deltagarna med sitt eget projekt som är inriktat på att producera egen musik. Dessa ska du kunna handleda i musikproduktion och konstnärlig process.

Tjänsten är en tillsvidare semestertjänst på 80-100% beroende på sökandens kompetenser.

Vem är du?

Vi söker dig som är musikpedagog/musiklärare /musiker - gärna med erfarenhet av musikundervisning i kulturskola, gymnasieskola eller på folkhögskola. Du har en pedagogisk utbildning och relevant erfarenhet. Lärarutbildning är meriterande. 

Vi söker dig som lever för musik och som entusiastiskt delar dina musikaliska erfarenheter och kunskaper med deltagarna på skolan.

Du har kompetens inom något/några av följande ämnen:
Musikproduktion, ensembleundervisning, kör, piano och/eller elgitarrundervisning,
scenisk gestaltning.

Samarbete, kommunikation och relationsbyggande är personliga kompetenser som vi ser att du har.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön semestertjänst
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/303
Kontakt
  • Petra Rönnestig, 0700832563
Facklig företrädare
  • Tendai Runesson, 0737077148
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb