Väskinde- och Stenkyrka skola

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Väskinde- och Stenkyrka skola

Väskinde skola är en tvåparallellig F-6 skola med ca 220 elever. Väskinde är en växande idyll, en mil norr om Visby. Här arbetar du som rektor med ett stort arbetslag med medarbetare samt ett starkt elevhälsoteam till stöd. I Väskinde skola har vi behöriga lärare som vill lära av varandra och vi arbetar mycket med det kollegiala lärandet.

Stenkyrka skola och fritids är en liten landsbygdsskola med ca 55 elever. Det lilla formatet på skolan skapar en trygg känsla bland personal och elever, här känner alla till alla barn. Personalgruppen är väl sammansvetsad och alla ställer upp för varandra i det kollegiala arbetet såväl som lärandet. Skolan består av tre klasser. F-1, 2-3 och 4-6. Även i denna skola finns ett elevhälsoteam till stöd.

Vi söker nu en rektor som ansvarar för båda dessa skolor.

Dina arbetsuppgifter

Som rektor har du resultatansvar för måluppfyllelse, verksamhetsutveckling, budget och ekonomi inom skolområdet. Du kommer att coacha och leda medarbetare för verksamhetens pedagogiska utveckling och arbeta för att verkställa målen i läroplanen och de kommunala besluten om skolverksamheten tillsammans med dina medarbetare. Du är direkt underställd chefen för grundskolan.

Du har ansvar för elever och personal inom skolområdet och du ser samverkan i dess olika former som en viktig del i ledarskapet, där arbetsmiljöfrågorna är centrala. Som rektor över Väskinde- och Stenkyrka skola kommer du även att representera skolområdet i samarbeten med övriga rektorer. Du leder och fördelar elevhälsoarbetet på skolorna.

Vem är du?

Vi söker dig som har en pedagogisk examen från högskola eller universitet, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. För att lyckas i rollen behöver du ha skolledarerfarenhet med pedagogiskt, personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar, och erfarenhet av arbete utifrån styrdokument och skollagen. B-körkort och tillgång till egen bil krävs för tjänsten.

Meriterande är om du har genomfört rektorsutbildningen eller har en lärarexamen. Det är vidare en fördel om du arbetat som lärare, och/eller har specialpedagogisk kompetens, samt kunskap om fritidshemmets uppdrag.

Du har förmågan att kunna lyfta blicken och se helheten. Du ska kunna skapa förtroende som utvecklar arbetet framåt och främjar delaktighet och arbetsglädje. Vi förväntar oss att du, utöver ditt eget ansvarsområde, även tar ett ansvar för hela grundskolans utveckling som helhet.

Utöver att vara utvecklingsinriktad är du en trygg ledare och drar lärdom av dina erfarenheter och omgivning. Du är vidare organiserad och målinriktad, samt visar omdöme vid ageranden och beslutsfattande. Det är också viktigt att du är lösningsfokuserad och ser möjligheter i olika situationer. Eftersom du företräder skolan i olika sammanhang och är skolans ansikte utåt är det av stor vikt att du är bra på att kommunicera och skapa goda samarbeta där du etablerar trovärdighet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/346
Kontakt
  • Jörgen Norström, 0498269803
Facklig företrädare
  • Inger Hellström, Kommunal, inger.hellstrom@edu.gotland.se
  • Lisa Örtbrant Edmundsson, Sveriges Lärare Gotland, lisa.ortbrant.edmundsson@edu.gotland.se
  • Felicia Engfeldt, Sveriges Lärare Gotland, felicia.engfeldt@edu.gotland.se
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-01

Tillbaka till lediga jobb