HR-stöd

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.


HR-stöd

HR-avdelningen består av HR-direktör, verksamhets- och organisationsutvecklare, HR-strateger samt två enheter, HR-stöd och HR-lön.

På enheten HR-stöd är vi idag ca 20 medarbetare; HR-specialister, administratörer,  verksamhetsutvecklare, HR-kommunikatör och rekryterare. Vårt uppdrag är att vara ett konsultativt stöd i relevanta frågor till Region Gotlands alla chefer och tillhandahålla ett kvalitativt och verksamhetsnära HR-stöd samt driva utvecklingsprojekt inom organisationens gemensamma HR-områden.

Enheten arbetar ständigt med flera olika utvecklingsprojekt där vi just nu bland annat fokuserar på digitalisering, samverkan, organisationskultur, medarbetarskap och  ledarskapsutveckling. Vi har nu ett behov av att stärka vårat team med en ny kollega.

Vi är en positiv och engagerad enhet vars uppdrag är ständigt växande då vår kompetens är efterfrågad ute i regionens alla verksamheter. Vi arbetar ständigt med att se över vårt arbetssätt och försöker hitta nya lösningar som ska underlätta för regionens chefer och medarbetare.

Region Gotland värnar om ett hållbart arbetssätt som skapar förutsättningar för engagemang. Ett steg i detta arbete är att erbjuda en mer flexibel syn på vart arbetet utföras. Huvudprincip är en arbetsplats där medarbetaren både kan arbeta hemifrån och vid arbetsgivarens fysiska arbetsplats och där verksamhetens uppdrag och behov ligger i fokus.

Dina arbetsuppgifter

Som systemadministratör kommer du att arbeta centralt med de system som är tillknutna HR. Systemet du främst kommer arbete med är vårt arbetsmiljösystem. Systemet har fyra moduler; sjukfrånvaro, rehabilitering och arbetsanpassning, arbetsmiljöavvikelser och elevavvikelser och arbetsrättsliga individärenden. Du kommer även att arbeta med våra övriga system inom HR-området.

Du kommer att vara med och ansvara för mailflödet i systembrevlådan tillknutna de system vi har och vara med att utbilda nya användare av systemen. Du kommer att vara ett stöd till cheferna inom våra verksamheter samt ta tillvara på synpunkter från dem i ett utvecklande syfte.

Det finns fyra funktionsområden på HR-stöd med olika inriktning- arbetsmiljö, arbetsrätt och bemanning, kompetensförsörjning och system.

Du kommer ingå i funktionsområdet system och förväntas ha systemperspektivet när du samarbetar med övriga funktioner på enheten eller med representanter från regionens verksamheter.

Vem är du?

Vi ser att du har relevant utbildning, eller kan visa på erfarenhet som bedöms som likvärdig.

Du har erfarenhet av att arbeta i system och du har lätt för att stödja användare och förstå deras behov. Du är driven, strukturerad, serviceinriktad och en bra kommunikatör.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet eller en politisk styrd organisation. 

Du trivs i att arbeta självständigt och har lätt för att prioritera. Samtidig trivs du med att vara en del av ett team och gillar andan av att vi hjälps åt.

Din kompetens och erfarenhet är viktig men vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 38,75
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/365
Kontakt
  • Patrik Larsson, Enhetschef, 0498269429
  • Elena Hedenstein, Systemförvaltare, 0498269144
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb