Törnekvior förskola

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Törnekvior förskola

Vi söker nu en förskollärare till förskolan Törnekvior. Törnekvior är en av Gotlands nyaste förskolor och är belägen på A7-området i Visby och ingår i området Västra Visbys Förskolor. Inom förskoleområdet finns även förskolorna Asken, Humlan, Heden och Linden.

Förskoleområdet leds av rektor, biträdande rektor, specialpedagog och administratör. Inom förskoleområdet har vi pedagogiska träffar för kollegialt lärande mellan förskolorna. Du ska ges möjlighet att utvecklas i din förskollärarroll och tillsammans med barn, kollegor och ledning.
På Törnekvior finns 5 hemvister där de yngsta barnen går på nedre plan och de äldre på övre plan. Förutom respektive hemvist finns gemensamma utrymmen som t.ex. verkstad, torg, matsal och pedagogiskt kök.

Dina arbetsuppgifter

Tillsammans med kollegorna i arbetslaget har du som förskollärare huvudansvar för utbildningen på förskolan. i arbetet ingår planering, genomförande, dokumentation och uppföljning samt utvärdering av verksamheten enligt beslutade mål och riktlinjer. Du utvecklar och utformar den pedagogiska verksamheten med dina kollegor så att alla barn kan utveckla sitt allra bästa jag.

Att skapa en tillgänglig lärmiljö, både fysisk, social och pedagogisk för alla barn ingår i arbetet. Tillsammans med arbetslaget förväntas du verka för en utbildning av hög kvalitet där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Du ska verka för att barn upplever trygghet, nyfikenhet och glädje vilket också innebär att skapa en delaktighet för vårdnadshavare. Ditt dagliga arbete ska utgå från läroplanens mål och intentioner med barnens bästa i främsta rummet.

Om du har genomförd handledarutbildning för VFU har du möjlighet att handleda studenter på förskollärarutbildningen då tre av våra förskolor är partnerförskolor.

Vem är du?

Vi söker en utbildad, legitimerad förskollärare som trivs med att arbeta i team och som har barnens bästa i fokus.

Du är en drivande förskollärare som vill vara med och driva förskolans pedagogiska verksamhet. Du ska vara flexibel och kunna anpassa dig efter barnens behov och utveckling. Du ska ha ett positivt inkluderande arbetssätt där du ska utmana och utveckla både dig själv som förskollärare, men även resten av arbetslaget.

Du ska ha en digital kompetens och även en kunskap kring tillgänglig lärmiljö vilket kan innebära att t.ex. arbeta med alternativ kommunikation. Vi ser att du har en förmåga att se möjligheter och att ha varje barns utveckling och lärande i centrum. Du ska ha en god samarbetsförmåga och ett professionellt bemötande gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor.

Vi fäster stor vikt vid personal lämplighet för arbetet.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/381
Kontakt
  • Petra Larsson, 0498269432
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb