Folkhögskolan Fårösund

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Folkhögskolan Fårösund

Välkommen till Gotlands folkhögskola – en plats för utveckling, lärande och skapande. Gotlands folkhögskola har, som alla folkhögskolor i Sverige, ett uppdrag att bedriva en verksamhet som syftar till att nå de folkbildningsmål som staten fastställt.

Dessa är att:
• Stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin.
• Bidra till att göra det möjligt för en ökad mångfald av människor att
påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen.
• Bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildnings- och bildningsnivån
i samhället.
• Bidra till att bredda intresset för och delaktigheten i kulturlivet.

Folkhögskolan finns representerad i Hemse och Fårösund. Folkhögskolan arbetar med att utveckla människor och deras färdigheter och kunskaper, där bildning är en viktig del av uppdraget.

Gotlands folkhögskola i Fårösund har utbildningar inom Film Crew, skrivarlinjen, story och socialpedagogutbildningen. Skolan har egen restaurang och internatboende.

Mångfald och inkludering gör Gotlands folkhögskola till en spännande mötesplats med många olika perspektiv och kunskaper. Vi möter varandra och vår omvärld med nyfikenhet. Genom nyfikenhet och att fråga - ökar vi vår kunskap och växer som människor. Vi arbetar för att stärka och skapa många arenor
för delaktighet.

Vi söker dig som vill bli lärare på socialpedagogutbildningen på Gotlands folkhögskola, Fårösundsenheten, tjänsten är på 80% med möjlighet till utökad tjänstgöringsgrad.

Dina arbetsuppgifter

På socialpedagogutbildningen ingår du i ett lärarlag där vi har olika specialkunskaper i de ämnen som ingår i utbildningen som exempelvis socialpedagogik, psykologi, ungdoms och fältarbete, salutogent ledarskap och främjandeperspektiv samt kommunikation och bemötande. Utöver det har vi ett gemensamt ansvar för planering, utvärdering och utveckling.

Som lärare på folkhögskolan är du en del av skolans hela verksamhet och förutsätts bidra till helheten som exempelvis gemensamma aktiviteter och kvalitetsutveckling.

Vem är du?

Du har relevant utbildning och erfarenhet av förebyggande socialt arbete med ett salutogent förhållningssätt. Du bör ha erfarenhet av pedagogiskt arbete.

Det är meriterande om du är utbildad folkhögskollärare och/eller har erfarenhet av folkbildning.

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av att arbeta utifrån socialtjänstlagen, inom socialtjänsten eller inom beroendevård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av handledning.

Du behöver ha kunskap och erfarenhet av att leda grupprocesser och mobiliserande samtal. Eftersom vi arbetar i lärarlag ställer arbetet krav på god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har även kunskap om psykisk hälsa och ohälsa.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön semestertjänst
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/469
Kontakt
  • Björn Sölvhammar, 0704476739
Facklig företrädare
  • Mia Hallin, Sveriges lärare skyddsombud, 0737658871
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb