Folktandvården

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Folktandvården

Folktandvården är en del av hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Gotland. Vi driver totalt fyra allmäntandvårdskliniker i Slite, Visby, Roma och Hemse. Folktandvårdens specialistklinik är belägen på Visby lasarett.

Vårt uppdrag är att stödja en god utveckling av munhälsan hos hela Gotlands befolkning samt en tandvård av hög kvalitet till alla patienter. Folktandvården Gotland har nästan 100 dedikerade medarbetare som utför cirka 50 000 patientbesök årligen.

Vill du ha ett roligt, varierande, meningsfullt och utvecklande uppdrag? Då är det här rollen för dig.

Vi söker en tandvårdschef som med positiv anda vill fortsätta att utveckla den gotländska tandvården tillsammans med chefer, medarbetare och privata aktörer. Då tjänsten är på deltid så kan den gärna kombineras med kliniskt arbete i lämplig omfattning.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som tandvårdschef har du det övergripande ansvaret för folktandvårdens samlade verksamhet. Du leder, organiserar och utvecklar verksamheten och i ditt ansvar ingår även att säkerställa att tandvårdens kompetensutveckling är i linje med de krav som ställs på verksamheten. Folktandvårdens ledningsgrupp består av fem enhetschefer, samt resurs från ekonomi och e-hälsa/medicinsk IT.

I uppdraget ingår att verka för att folktandvården fortsätter vara en attraktiv verksamhet med god arbetsmiljö för våra medarbetare. Du leder och inspirerar dina chefer och medarbetare att arbeta med kvalitets- och utvecklingsarbete i syfte att erbjuda gotlänningarna den bästa tandvården.

Som tandvårdschef leder du verksamheten genom att vara en god förebild och med ett aktivt värdegrundsarbete. Regionen värnar om att bibehålla en god tandvård för hela befolkningen genom aktiv kompetensförsörjning och ett aktivt arbete med ständiga förbättringar av våra arbetssätt. Du har även ett gott samarbete med bland annat övriga folktandvårdsorganisationer i Sverige.

Du är direkt underställd hälso- och sjukvårdsdirektören och ingår i hälso- och sjukvårds-förvaltningens ledningsgrupp. Ibland kommer du även att bereda och föredra ärenden gällande tandvården inför hälso- och sjukvårdsnämnden.

Vem är du?

Vi söker dig som har utbildning och kunskaper inom det odontologiska området. Du har arbetat som chef med verksamhets-, budget- och personalansvar samt självledarskap. Vidare har du god erfarenhet från ledningsarbete, samt förbättrings- och utvecklingsarbete.

Som person har du har en analytisk förmåga och tänker strategiskt med ett helhetsperspektiv. Du utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på problem och söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring. Som ledare skapar du motivation och engagemang hos dina medarbetare så att ni tillsammans når uppsatta mål och uppdrag. Uppdraget förutsätter ett utvecklande och kommunikativt ledarskap där dialog och delaktighet är i fokus.

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2025-01-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/480
Kontakt
  • Marie Loob, Hälso- och Sjukvårdsdirektör, 0498-268699
Facklig företrädare
  • Lisa Lind; Tjänstetandläkarna, lisa.lind@gotland.se
  • Ingvor Albers Lindblad; Vision, ingvor.albers-lindblad@gotland.se
  • Eva Engström; SRAT, eva.engstrom03@gotland.se
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-08-18
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb