Anpassad grundskola

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Anpassade skolformerna

De anpassade skolformerna är en egen skolform, som är anpassade för elever, som bedöms att inte ha förutsättningar att nå upp till grundskolans och gymnasieskolans kunskapskrav för att de har en intellektuell funktionsnedsättning. De anpassad skolformerna har en egen läroplan och undervisningen anpassas till varje elevs förutsättningar och behov.  I de anpassade skolformernas linje på Gotland undervisar vi elever från årskurs 1-9 i anpassad grundskola och årskurs 1-4 i anpassad gymnasieskola. 

Dina arbetsuppgifter

Vi behöver nu förstärkning i en av våra verksamheter. Därför söker vi efter en elevassistent med ett stort intresse för människor och förmåga att skapa goda relationer. När man får en anställning i vår verksamhet så kan man ha sin placering på olika ställen under åren.

Som elevassistent inom den anpassade skolformen arbetar du utifrån varje elevs utveckling och förutsättningar. Elever som går i vår skolform har en intellektuell funktionsnedsättning och befinner sig på olika utvecklingsnivåer. Våra elever behöver stöd i olika situationer under dagen, även utanför klassrummet. 

Du deltar under hela skoldagen och utför skoluppgifter med elever i samarbete med speciallärare. Du stöttar elever i lärandet och ger elever den omvårdnad de behöver för att skoldagen ska fungera. Du arbetar utifrån elevers behov, intressen och förutsättningar. Det är viktigt att du har ett lågaffektivt bemötande och förhållningssätt. Arbetet kan ibland vara fysiskt ansträngande och innehåller viss omvårdnad. Arbetstiderna varierar men kan innefatta morgonfritids, skoldag och eftermiddagsfritids.

Vem är du?

Du ska vara utbildad barnskötare med gedigen erfarenhet av elever med omsorgsbehov.  Det är meriterande om du även har en elevassistentutbildning eller är utbildad inom omvårdnad/vård. Körkort är meriterande.

Du har ett stort intresse för människor och förmåga att skapa goda relationer. Du är flexibel, lösningsinriktad och lyhörd för elevernas individuella förutsättningar. Det krävs att du är lugn och pedagogisk med stort tålamod med förmåga att skapa trygghet för varje elev.

Du har positivt förhållningssätt till arbetet. Du behöver ha en tydlighet i ditt agerande. Du pratar, läser och skriver svenska obehindrat. Arbetet ställer krav på din förmåga att kunna planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är bra på att samarbeta med andra för att tillsammans nå uppsatta mål. 

Vi lägger stor vikt vid tidigare erfarenheter och personlighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/532
Kontakt
  • Ulrika Forsberg, 0498263219
Facklig företrädare
  • Andreas Grönwall, Kommunal, 0703965856
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb