Socialförvaltningen, Äldreomsorg särskilt boende, Tingsbrogården

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Tingsbrogården

På Gotland finns det nio särskilda boenden och en korttidsenhet i egenregi fördelat på sex orter. Vi som arbetar här har som uppdrag att hjälpa de äldre under hela dygnet med olika insatser. Med brukaren i centrum arbetar vi med individuella genomförandeplaner där arbetet planeras och genomförs utifrån vår värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet.

Tingsbrogården är ett naturskönt beläget demensboende i Bro socken cirka en mil nordost om Visby. Boendet har fyra avdelningar med åtta boende på varje avdelning.

På Tingsbrogården är vi är ett team erfarna och kompetenta undersköterskor, legitimerad personal och boendeassistenter som tillsammans bidrar till att ge våra boenden vård och omsorg utifrån varje individs behov. Här tänker vi nytt och provar gärna på nya lösningar och tekniker för att ge både boende och medarbetare en bra miljö att vistas i. Vi arbetar med öppna dörrar och ett stort engagemang och kunnande för att ge våra äldre en meningsfull vardag och ett värdigt liv. Vi värdesätter en god arbetsmiljö och har en flexibel och samarbetsinriktad organisation.

Vi söker nu en enhetschef som ska fortsätta leda vår verksamhet och dess utveckling framåt.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef på Tingsbrogården har du det övergripande ansvaret för att leda, driva och utveckla enhetens dagliga och operativa arbete, samt uppföljning avseende verksamhetens måluppfyllelse, produktivitet, och kvalitet.

Du har ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap och arbetsmiljöansvar för dina medarbetare, som inkluderar arbetsplatsträffar, medarbetarsamtal, lönesamtal, och individuella kompetensutvecklingsplaner. Du ansvarar även för rekrytering och bemanning av nya medarbetare, samt för planeringen av deras introduktion. Till din hjälp har du ett administrativt stöd. Tjänsten innebär budgetansvar, där ekonomisk planering och uppföljning ingår, samt ett ansvar för enhetens inre processer (rutiner, processer, uppföljning, stödja metodutveckling).

Du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer inom äldreomsorgen och då ett särskilt nära samarbete med dina enhetschefskolleger inom team Norr. Du rapporterar till avdelningschefen som även leder äldreomsorgens ledningsgrupp, i vilken du ingår. I äldreomsorgens ledningsgrupp förväntas du bidra till avdelningens utveckling inom vård och omsorg samt införande av digitala lösningar. Då äldreomsorgen står inför stora rekryterings- och bemanningsutmaningar, har du och dina chefskollegor en viktig roll i att tänka strategiskt och bidra till nya tankesätt för att på bästa sätt möta dessa utmaningar.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleexamen, inom hälso- och sjukvårdsområdet, socialt arbete eller med inriktning ledarskap och organisation. Du har ledarskapserfarenhet och kunskap om arbetsmiljölagstiftning, SoL och HSL. Du har vidare en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från äldreomsorg, kommunal hälso- och sjukvård och politiskt styrd organisation. Det är en styrka om du har erfarenhet av schemaläggning och bemanningsplanering liksom arbete med förändringsledning och konflikthantering. Vidare värderar vi utbildning inom arbetsmiljö, ledarskap och arbetsrätt högt för denna tjänst.

Vi söker en trygg och prestigelös ledare som är driven och handlingskraftig. Du känner stort ansvar för dina uppdrag, dess genomförande och resultat och sätter alltid brukarens behov i centrum. Du tillvaratar alla medarbetares kunskap och erfarenhet och ser att alla har något att bidra med. Du har lätt att samarbeta med flera olika team i skilda yrkeskategorier.

Du har en god förmåga till helhetssyn och ditt arbete präglas av struktur. Du lyssnar aktivt, har lätt för att kommunicera och ingjuter trovärdighet såväl hos brukare, anhöriga och medarbetare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/539
Kontakt
  • Marit Lindgren, äldreboendechef, 0498204214
Facklig företrädare
  • Annikki Björnlund, Kommunal, annikki.bjornlund@gotland.se
  • Carolin Törnberg, Vision, 070-4479323
  • Ulrika Morian, Vårdförbundet, ulrika.morian@gotland.se
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb