An/IVA/Op

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Verksamhetschef AnOpIva till Region Gotland

Ansvar för såväl en bred som en specialiserad verksamhet på världens finast belägna akutsjukhus!

Vi söker dig som vill ha en central roll på världens finast belägna sjukhus!

Som verksamhetschef AnOpIva är du del av ledningsgruppen på ett modernt akutsjukhus och har en central roll i att forma framtidens vård på ön. Region Gotland söker en ledare med ansvar för såväl en bred som en specialiserad verksamhet. Välkommen till ett unikt sjukhus!

Om tjänsten

Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för att leda verksamheten både operativt och strategiskt. Ditt uppdrag är att säkerställa en effektiv verksamhet där patienternas behov alltid står i centrum och bidra till hög patient- och medarbetarnöjdhet. Du ansvarar för att leda, planera, utveckla och utvärdera verksamheten, och du är närmaste chef för två enhetschefer och 15 läkare. Som verksamhetschef för AnOpIva leder du en arbetsgrupp på cirka 120 medarbetare.

I rollen ingår att leda och utveckla en stark och sammanhållen ledningsgrupp. Du företräder verksamheten både externt och internt samt främjar gott samarbete. Dessutom bidrar du till utvecklingen av den gotländska sjukvården och vårdprocesserna. Du har budget- och resultatansvar och följer regionens styrkort och verksamhetsplan. Du rapporterar till sjukhuschefen och ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

En viktig del av uppdraget är att fokusera på kompetensutveckling och fortbildning för att bli en hyr-fri verksamhet. Du kommer också att arbeta med ekonomin och fortsätta att stärka samarbetet med andra verksamheter både på Gotland och fastlandet. På ett års sikt är målen att rekrytera och kompetensutveckla medarbetare, implementera nytt journalsystem (PDMS) för AnOpIva i samverkan med Region Stockholm och arbeta med produktionskapacitetsplanering. På tre års sikt är målet att ytterligare stärka verksamhetens attraktionskraft som arbetsgivare och verka för en hyr-fri verksamhet på hela sjukhuset.

Vem är du?

Som verksamhetschef för AnOpIva ser vi att du har dokumenterad erfarenhet som chef med ansvar för både budget och personal samt erfarenhet av att leda via andra chefer. Du har arbetat inom hälso- och sjukvården och har god kunskap om det svenska hälso- och sjukvårdssystemet. Att samverka effektivt både internt och externt är något du behärskar väl. Det är meriterande om du har lett en komplex organisation med flera specialistområden, har klinisk erfarenhet inom AnOpIva eller liknande områden. Vi ser också att du har arbetat med strategisk verksamhetsutveckling och förändringsledning.

Som ledare är du en stark relationsbyggare med förmågan att etablera förtroendefulla relationer med både patienter och kollegor på olika nivåer inom verksamheten. Du söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring. Du driver på nya satsningar, initierar, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser. Vidare har du en förmåga av att planera och genomföra kort- och långsiktiga planer, du kan förutse och hantera eventuella problem som kan uppstå längs vägen. Du är entusiastisk och positiv även i tuffa situationer, har en förmåga att anpassa dig till nya omständigheter och arbetar konstruktivt. Slutligen har du en tydlig kommunikationsförmåga och förmedlar information på ett tydligt och enkelt sätt. Du ger och tar feedback och hanterar frågor och problem på ett direkt och öppet sätt för att säkerställa effektiv kommunikation inom verksamheten.

Om verksamheten

AnOpIva innefattar de tre enheterna anestesi, operation och intensivvårdsavdelning med cirka 120 medarbetare. På operationsavdelningen utförs runt 3700 elektiva operationer per år, främst inom områdena ortopedi, kirurgi, gynekologi, urologi och öron/näsa/hals. På intensivvårdsavdelningen vårdas svårt sjuka patienter i behov av allmän intensivvård eller intermediärvård inom medicin, infektion, kirurgi och barnsjukvård. Verksamheten bemannar också en IVA-mottagning där de bedriver konsultverksamhet gentemot övriga verksamheter inom gotländsk sjukvård.

Visby lasarett är ett modernt akutsjukhus. Lasarettet är beläget invid havet i norra Visby. På sjukhuset finns ungefär 130 somatiska vårdplatser inklusive intensivvård, en dygnet runt-öppen akutmottagning, en förlossningsavdelning, en operationsavdelning och ett antal specialistmottagningar. Här finns i stort sett alla specialiteter som medicin, kirurgi, kardiologi, infektion, ögon, öron, barn, förlossning, gyn, ortopedi, operation, intensivvård, psykiatri med mera.

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Deras cirka 1700 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Region Gotland ansvarar för primärkommunala- och landstingskommunala uppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Ingen annan plats kombinerar dessa tre uppdrag. Inom Region Gotland arbetar cirka 6 900 engagerade medarbetare med att bland annat ge vård, omsorg, utbildning samt service till Gotlands invånare och besökare.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan sker via vår samarbetspartners websida:  Klicka på denna länk för att skicka din ansökan

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/545
Kontakt
  • Anna-Clara Collén, 0498237222
Facklig företrädare
  • Cecilia Liljegren, Vårdförbundet, Cecilia.Liljegren@gotland.se
  • Jan-Erik Crotto, Gustaf Rosin Gotlands läkarför, jan-erik.crotto@gotland.se;gustaf.rosin@gotland.se
  • Chatrine Hallin, chatrine.hallin@gotland.se
Publicerat 2024-06-17
Sista ansökningsdag 2024-08-19

Tillbaka till lediga jobb