Ögon

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Ögonkliniken

Visby lasarett har ett brett sjukvårdsuppdrag och försörjer Gotland med akut och elektiv specialistvård. Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser men ger samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Ett stort antal verksamheter finns representerade inom både kirurgiska och medicinska områden. Här ges du möjlighet till ett ansvarsfyllt arbete där du
är beslutsfattande i små och stora frågor.

Ögonkliniken erbjuder basal och i viss mån även högspecialiserad ögonsjukvård för Gotlands cirka 60 000 invånare. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med övriga opererande och medicinska specialiteter. Kontinuerligt arbete förs för att vidareutveckla verksamheten och därmed förbättra vården för Gotlands befolkning.

Vill du testa att byta arbetsmiljö för ett tag eller varför inte våga dig på en permanent förändring?
Deltidslösningar kan vara aktuellt. Kommunikationerna mellan Visby och övriga landet är goda. Gotland präglas av sin vackra natur, kulturhistorisk miljö, ett aktivt kulturliv och en ökande akademisk närvaro genom Uppsala Universitet Campus Gotland och ett rikt föreningsliv”

Dina arbetsuppgifter

Till ögonverksamheten söker vi i första hand läkare med intresse för bredden inom vår specialitet men ansvar för profilområde utvecklas i samråd inom läkargruppen. På ögonmottagningen arbetar också ortoptist, ögonsjuksköterskor, optiker, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Gråstarrskirurgi och ögonlocksoperationer utförs inom verksamheten. Utöver mottagningsverksamhet inom allmän oftalmologi har vi mottagningar för medicinsk retina med injektionsverksamhet. Verksamheten har primärjoursansvar dagtid och beredskapsjour del av helg.
Patienter med behov av högspecialiserad vård remitteras i första hand till ögonklinikerna vid St Eriks ögonsjukhus eller Akademiska sjukhuset.

Vi har kontinuerligt återkommande konsultläkare med bland annat specialkunskap i barnoftalmologi, corneas sjukdomar, plastikkirurgi exempelvis ögonlock , tårvägskirurgi och kataraktkirurgi. Kliniken är välutrustad med bland annat multispotlaser, YAG-laser, Humphrey-parametrar, upphandling senaste version OCT.

Vår verksamhet är i ständig utveckling varför vi värnar din samarbetsvilja och önskan om vidareutbildning för ökad kompetens. Forskningsmöjlighet kan diskuteras och är knutet till samarbete med regionklinik.

Vem är du?

Du som söker har svensk läkarlegitimation och specialistkompetens inom oftalmologi. 

Vi söker dig med erfarenhet, intresse och engagemang för oftalmologisk mottagningsverksamhet. Du är intresserad av att delta i vidareutvecklingen av verksamheten samt är positiv till utbildning och handledning av ST-läkare inom egna specialiteten, AT-läkare och randande allmänläkare. En god samarbetsförmåga med övriga yrkesgrupper och övriga specialiteter är ett krav. Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket och formulerar dig väl i både tal och skrift.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid eller sysselsättningsgrad efter överenskommelse
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/342
Kontakt
  • Ann-Charlotte Loréhn, verksamhetschef, 0498-204827
  • Heléne Hamberg-Nyström, MLA, helene.hamberg-nystrom@gotland.se
Facklig företrädare
  • Regina Göbel, GLF, 0498-269000
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Wróć do ofert pracy