Ortopedi

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Ortopedi

Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser och innebär samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Du som läkare får både stort djup och bredd inom ditt kompetensområde då Visby lasarett som öns enda sjukhus hanterar öns alla patienter. Här ges du möjlighet till ett ansvarsfyllt arbete där du är beslutsfattande i små och stora frågor.

Ortopeden genomgår en generationsväxling. Återväxten är god, vi har flera specialister och ST-läkare, som med tiden kommer att uppnå bakjourskompetens. Men vi behöver förstärkning i leden - därför behövs du!

Vill du testa att byta arbetsmiljö för ett tag eller varför inte våga dig på en permanent förändring? Deltidslösningar kan vara aktuellt. Kommunikationerna mellan Visby och övriga landet är goda. Gotland präglas av sin vackra natur, kulturhistorisk miljö, ett aktivt kulturliv och en ökande akademisk närvaro genom Uppsala Universitet Campus Gotland och ett rikt föreningsliv.

Dina arbetsuppgifter

Visby lasarett är Sveriges minsta länssjukhus. Ö-läget kräver stor bredd på verksamheten och jour/beredskap dygnet runt. Ett flertal ST-läkare får sin utbildning här. Hos oss har vi korta beslutsvägar, ett klimat som underlättar samarbete kring patienterna över specialitetsgränserna.

Vi arbetar efter principen att "det vi gör bra ska vi göra". Vi har ett gott samarbete med återkommande konsulter med olika spjutspetskompetenser och i övrigt finns möjligheten att skicka till fastlandet för vård. Verksamheten har en naturlig årstidsvariation genom tillströmningen av turister som sker sommartid.

Vi söker nu kollegor som är intresserade av att arbeta med akutverksamhet som bakjour och bidra till den planerade verksamheten, en verksamhet där alla kan bedöma och utreda alla patientgrupper. Självklart finns utrymme till profilering och vi ser gärna förstärkning inom rygg- och artroskopisk kirurgi men annan inriktning är också välkommen. Flera av öns ortopeder är forskningsaktiva med etablerat samarbetet med både Uppsala Universitet och Karolinska Institutet. I arbetet ingår även handledning av ST-läkare och kandidater.

Vem är du?

Du som söker är specialistläkare i ortopedi. Vi värdesätter att du har erfarenhet av bakjoursarbete. Vi söker dig som vill fortsätta utveckla din specialistkunskap och motiveras av att vara en kunskapsresurs för andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad Sysselsättningsgrad och anställningsform enligt överenskommelse
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/426
Kontakt
  • Anne Garland, verksamhetschef, 0498-204489
Facklig företrädare
  • John Eliasson , 0498-269000
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb