Rekrytering- och bemanningsenheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Äldreomsorgen

Varför inte prova ett spännande, utvecklande och varierat arbete under sommaren 2023?

Vi söker undersköterskor/boendeassistenter till våra verksamheter inom äldreomsorgen natt. Ett sommarjobb inom äldreomsorgen är början på något helt nytt – nya utvecklingsmöjligheter, chansen till ett nytt jobb, nya vänner eller kanske en ny väg framåt i livet. Är du vår nya kollega?

På Gotland jobbar vi i små nära team, din uppgift är att ge livskvalité genom god omvårdnad och service. Du ser varje individ och har en förmåga att förstå vad varje person behöver. Du sätter individen i fokus och har et gott bemötande.

Äldreboenden och demensboenden - Boenden för äldre finns på 9 orter på Gotland. Din uppgift är att ge livskvalitet. Du ser varje individ och har en förmåga att förstå vad varje person behöver. Tack vare dig kan den som bor hos oss behålla sitt levnadssätt och sina vanor. 

Hemtjänsten - Vi i hemtjänsten arbetar för att människor ska ges möjlighet till att få bo kvar i det egna hemmet. Vi arbetar utifrån IBIC där din viktigaste uppgift är att se till att varje person får sitt behov av omsorg och omvårdnad tillgodosett. Vi sätter alltid individen i fokus och har ett gott bemötande. Hos hemtjänsten får du ett omväxlande arbete med stort mått av både eget ansvar och samarbete. 

Korttidsenheten- Korttidsenheten i Visby erbjuder korttidsplatser som är till för återhämtning efter sjukhusvistelse, växelvård för avlastning i hemmet eller till de som är i väntan på ett anpassat boende. Varje år vårdas drygt 300 personer på enheten vilket ställer höga krav på en flexibel verksamhet.

”Att jobba i äldreomsorgen är väldigt roligt. Jag vill jobba här efter sommaren också och jag blir glad om jag kan stanna.”

”Tacksam för denna möjlighet. Glad att ha fått hjälpa de äldre i sommar.”

”Den bästa erfarenhet i mitt liv”

                                                                                                          Medarbetare sommaren 2022

Dina arbetsuppgifter

Som undersköterska/boendeassistent kommer du tillsammans med dina kollegor arbeta utifrån individens behov i centrum för att ge omvårdnad och service enligt biståndsbeslut.

På natten utför du sedvanliga omvårdnadsuppgifter, du arbetar tillsammans med dina kollegor för att skapa trygghet för våra vårdtagare utifrån deras individuella förutsättningar, behov och önskemål. 

Vi arbetar utifrån SOL och har delegerade HSL-insatser. Vi utför även digitala kameratillsyner.

Arbetet kommer även att innebära mycket dialog med kunder och anhöriga samt IT-baserad dokumentation samt delegerade hälso- och sjukvårdsuppgifter. Ett arbete inom äldreomsorgen innebär att du arbetar nära människor, i deras vardagliga liv och med respekt för den äldres integritet, delaktighet och självbestämmande.

Du behöver kunna arbeta vaken natt, arbetstiderna varierar beroende vilken enhet man arbetar på.

Det är ett omväxlande och socialt arbete där dina arbetsuppgifter har som syfte att främja medborgarnas personliga förmåga.

Vem är du?

Vi söker dig som vill göra skillnad för de äldre i deras vardag och önskvärt är att du har gymnasiekompetens eller tidigare erfarenhet inom omvårdnadsyrket, dock inget krav.

Tjänsterna kräver att du kan planera ditt arbete för att tillgodose individens behov. Du måste vara flexibel och snabbt kunna ställa om vid förändringar i verksamheten. Samarbeta med de äldre, anhöriga och arbetskamrater.

Ett positivt förhållningssätt och ett gott bemötande är viktigt. Du behöver vara stabil och trygg i dig själv, vara lyhörd, pålitlig och ansvarsfull. Vi sätter stort värde på engagemang i arbetet och en vilja att bidra till verksamhetens bästa.

Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska.

Det är en förutsättning att du:

  •  Uppvisar utdrag ur polisens belastningsregister.
  •  Har körkort om du vill jobba i hemtjänst natt.
  •  Uppvisar pass, nationellt ID-kort eller personbevis.

Bor du på fastlandet och kan jobba minst 80% under fyra sammanhängande veckor kan du ta del av fastlandskampanjen, de innebär att du kan få visst bidrag för resa och boende. Mer information på dessa sidor www.gotland.se/sommarvikarie och www.gotland.se/vardochomsorg

Beställ ditt belastningsregister i dag på Kontrollera egna uppgifter, e-tjänst | Polismyndigheten (polisen.se) 

Beställ ett personbevis för anställning,  klicka här för att beställa personbevis

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Klicka här för att söka jobbet 

Anställningsform Säsongsarbete
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 25
Sysselsättningsgrad 85-100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/497
Kontakt
  • Lotta Segerdahl-Vahlby, 0498-269325
Publicerat 2023-04-06
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Wróć do ofert pracy