Barn- och ungdomsmedicin

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Barn- och ungdomsmedicin

Verksamhetsområdet barn- och ungdomsmedicin består av mottagning, avdelning och dagvård. Här diagnosticeras och behandlas barn och ungdomar mellan 0-18 år.

Vi ansvarar för barnen på BB, för läkarkontrollerna på BVC och bidrar med läkarinsats på Barnahus. Vi tar emot prematurfödda barn från vecka 32. Verksamheten tar del av läkarinsatser på habiliteringen och samarbetar även med BUP, skola och socialtjänsten samt övriga verksamheter på sjukhuset.

Verksamheten har jour dygnet runt. På kliniken finns nio specialisttjänster och tre ST-läkartjänster.

Dina arbetsuppgifter

Läkararbetet på barn- och ungdomsmedicin ger en bred pediatrisk utbildning och en god grund för dig som vill bli läkare inom barn- och ungdomsmedicin. Som vikarie får du tidigt ansvar för egna patienter som sedan kan följas under hela vårdprocessen.

Som vikarierande läkare ingår du även som jour för gemensamma jourlinjen för medicin/infektion/barn och i beredskapsjouren för barn- och ungdomsmedicin.

Vi har ett väl fungerande samarbete med den högspecialiserade vården framförallt i Stockholm och Lund. Delar av specialiseringstjänstgöringen förläggs till Karolinska universitetssjukhuset.

Vi har behov av att fylla på med specialister och ser att anställningen ska ske under samma förutsättningar som en ST-tjänst så att all tid kan tillgodoräknas.

Vem är du?

Vi ser att du som söker är legitimerad läkare.

Tjänsten innebär självständigt arbete men också samarbete inom den egna yrkeskategorin och inom andra yrkeskategorier, vi ser därför att du har en god kommunikativ förmåga. Du har också god samarbetsförmåga och stort intresse för barn- och ungdomsmedicin. Som person är du ansvarstagande, flexibel och lösningsfokuserad.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse med varaktighet 6 månader
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/503
Kontakt
  • Stina Eliasson, verksamhetschef, 0498-268232
  • Jens Bekkebråten, ST-studierektor , jens.bekkebraten@gotland.se
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb