Terra Nova äldreboende

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Terra Nova äldreboende

Avdelningen för särskilda boenden ansvar för 148 demensboende platser, 187 särskilda boendeplatser samt 40 korttidsplatser vilka är utsprida på 6 platser på Gotland. De olika boenden leds av totalt 15 enhetschefer samt administrativt stöd.

Särskilt boende riktas till personer som är i behov av vård och omsorg som inte kan tillgodoses i det ordinära boendet. Insatsen beviljas utifrån socialtjänstlagen och bygger på en samlad bedömning av den enskildes livssituation och behov.

Vi söker nu två driftiga enhetschefer till Terra Nova äldreboende. Terra Nova äldreboende övergår från och med 1 november 2024 till Socialförvaltningens regi. Övergången kommer initialt att bedrivas i projektform och övergångsprocessen beräknas vara klar sommaren 2024.

Terra Nova är ett modernt äldreboende på Gotland med 60 lägenheter fördelat på sex avdelningar. Boendet ligger ca 3 km från Visby centrum. På plan två finns tre avdelningar med särskilt boende och på plan 1 tre avdelningar med demensboende. På varje avdelning finns 10 lägenheter samt utrymme för samvaro, kök och tvättstuga. Terra Nova ligger i ett naturskönt område med skog och villaområden.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef för Terra Nova äldreboende kommer du initialt att ingå i övergångsprojektet samt vara en drivande aktör i uppbyggnaden av verksamheten. Du kommer även att arbeta tätt ihop med övriga enhetschefer, avdelningschef, projektgruppen, kvalitetsavdelningen och nuvarande utförare.

Efter övergången kommer dina arbetsuppgifter innefatta att leda det dagliga arbetet och stötta medarbetarna i deras planering och prioriteringar. Du ansvarar för verksamhet, budget och totalt ca 30 medarbetare per enhetschef. Som enhetschef kommer du att ha det övergripande ansvaret för enhetens utveckling, rutiner och arbetssätt samt bidra till regionens övergripande utveckling.

Du har ett nära samarbete med din enhetschefskollega på Terra Nova äldreboende som du kan vända dig till vid behov. Du kommer även att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer inom äldreomsorgen och då ett särskilt tätt samarbete med dina enhetschefskollegor i team Visby. Här är vi inte rädda för att rådfråga varandra eller hjälpas åt!

Du rapporterar till avdelningschefen som även leder äldreomsorgens ledningsgrupp, i vilken du ingår. I äldreomsorgens ledningsgrupp förväntas du bidra till avdelningens utveckling inom vård och omsorg samt införande av digitala lösningar. Då äldreomsorgen står inför stora rekryterings- och bemanningsutmaningar, har du och dina chefskollegor en viktig roll i att tänka strategiskt och bidra till nya tankesätt för att på bästa sätt möta dessa utmaningar.

Vidare arbetar du löpande med frågor som rör kvalitetssäkring, framtagande av rutiner samt kontakter med brukare, anhöriga och medarbetare.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet, socialt arbete eller ledarskap och organisation. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare. För tjänsten krävs B-körkort.

Du får gärna ha tidigare erfarenhet från arbete inom äldreomsorgen, hälso- och sjukvården eller från politiskt styrd organisation. Har du dessutom kunskaper inom SoL och HSL eller utbildning inom ledarskap, konflikthantering, arbetsrätt, arbetsmiljö och förändringsledning är det meriterande.

Som person ser vi att du är strukturerad, ansvarstagande och initiativrik. Du känner stort ansvar för dina uppdrag, dess genomförande och resultat. Du är handlingskraftig, har lätt att kommunicera och ingjuter trovärdighet såväl hos brukare, anhöriga och medarbetare. Du behöver även ha lätt att samarbeta med flera olika team i skilda yrkeskategorier. Vidare är du en god kommunikatör som obehindrat uttrycker dig i tal och skrift.

Då vi rekryterar två enhetschefer till boendet är det viktigt att du kan samarbeta med din enhetschefskollega och övriga medarbetare, är positiv till delat ledarskap då ni kan behöva täcka för varandra vid frånvaro samt för att kunna skapa arbete för gemensamma rutiner och arbetssätt i hela enheten. 

Utöver formella krav lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaper som anses betydande för rollen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/563
Kontakt
  • Marit Lindgren, Äldreboendechef, 0498-204214
Facklig företrädare
  • Anna Olofsson, Vårdförbundet, anna.olofsson@vardforbundet.se
  • Anna Gynning, Vision, anna.gynning@gotland.se
  • Marie Johansson, Kommunal, marie.johansson02@gotland.se
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Wróć do ofert pracy