Öron, näsa, hals, hud

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Öron, näsa, hals, hud

Visby lasarett ligger centralt beläget strax utanför ringmuren, vackert beläget vid havet och varför inte strosa vid strandkanten under lunchpromenaden? Det är nära ut till den vackra naturen runt om på ön och gång- och cykelavstånd till både flygplats och färja.

Lasarettet har ett brett sjukvårdsuppdrag och försörjer Gotland med akut och planerad specialistvård. Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser men ger samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Ett stort antal verksamheter finns representerade inom både kirurgiska och medicinska specialiteter och det är smidigt och nödvändigt att samarbeta över specialitetsgränserna. Gotland har ca 61 000 invånare och hudmottagningen på lasarettet är den enda på ön.

På hudmottagningen har vi sedvanlig mottagningsverksamhet och hjälper dagtid även övriga sjukhuset och primärvården med akuta konsultationer. Här utförs UV-behandling, epikutantest, PDT-behandling, behandling av hyperhidros, bensårsomläggningar och en del hudkirurgi.

På hudmottagningen finns för närvarande en överläkare, två sjuksköterskor och en sekreterare. Utöver detta har vi under åren haft god hjälp av regelbundet återkommande vikarierande hudläkare. Vissa veckor har vi auskulterande ST-läkare från primärvården.

STI-verksamheten på ön är för närvarande ganska liten och bedrivs dels på mottagningen, dels på annan enhet men är under omstrukturering och kommer framöver att återföras i sin helhet till hudmottagningen.

Patienter med behov av högspecialiserad vård remitteras i första hand till Nya Karolinska Universitetssjukhuset och vi har gemensamt journalsystem, Take Care.

Hudverksamheten ligger organisatoriskt tillsammans med ÖNH-verksamheten under samma verksamhetschef och bland annat gemensamt APT.

Dina arbetsuppgifter

Till hudverksamheten inom ÖNH-Hud-verksamheterna söker vi en dermato-venereolog med intresse för bredden inom vår specialitet.

I ditt arbete ingår förutom mottagningsarbete och konsultationer från vårdavdelningarna även handledning av eventuellt kommande ST-läkare samt framöver delta i STI-verksamheten. Möjlighet att operera hudförändringar finns på mottagningen.

Forskningsmöjlighet kan diskuteras och är knutet till samarbete med regionklinik.

Arbetstidens omfattning kan diskuteras efter önskemål.

Vem är du?

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom dermato-venereologi. En god samarbetsförmåga med övriga yrkesgrupper och övriga specialiteter är ett krav.

Vi söker dig med intresse och engagemang för utveckling av verksamheten. Du är positiv till utbildning och handledning av eventuell ST-läkare inom egna specialiteten och randande allmänläkare.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid eller enligt överenskommelse
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/567
Kontakt
  • Karin Blom, verksamhetschef, 0700-832031
Facklig företrädare
  • Ylva Svedberg, GLF, ylva.svedberg@gotland.se
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Wróć do ofert pracy