Vuxenutbildningen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Vuxenutbildningen

På SFI Visby studerar ca 270 elever i olika kurser. I dagsläget är det 20 lärare, fem studiehandledare och en socialpedagog som arbetar för att varje elev skall nå sitt individuella mål.

På Vuxenutbildningen kan man utöver SFI studera grundläggande och gymnasiala kurser, samt yrkeskurser och kombinationsutbildningar. Sammantaget är vi ca 80 personer som jobbar för att kompetensutveckla våra invånare och därmed kompetensförsörja företagen på ön. Andelen behöriga lärare är hög, och vår IT-vaktmästare ser till att varje SFI-elev får låna en iPad vid kursstart medan IT-pedagogen bland annat introducerar nya lärare i hur skolans digitala lärmiljöer och arbetsytor fungerar. På skolan finns även ett bemannat studietek, Vuxstödet, en kurator, bibliotek, studie- och yrkesvägledare och café.

Vår likabehandlingsgrupp arbetar ständigt med att leda, synliggöra och stärka arbetsplatsens arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Friskvårdsgruppen anslår gemensamma aktiviteter såsom innebandy och badminton t ex, för dem som vill delta.

Dina arbetsuppgifter

Som studiehandledare fungerar du som en länk mellan läraren och eleven i inlärningssituationen. Viss studiehandledning kan förekomma både inför, under och efter lektionstillfällena. Några av dina viktigaste uppgifter är dock att på olika sätt stötta vid inlärning, vara ett stöd vid kartläggningar och andra samtal, hjälpa till att ta upp anmälningar till olika kurser samt i vissa fall även lotsa elever och andra medborgare rätt såväl i korridorer som till olika myndigheter och instanser.

Arbetet är på dagtid, men med de omställningar och förändringar vi ofta står inför kan du behöva vara beredd på att arbeta även kvällstid på någon av våra kvällskurser.

Vem är du?

Vi söker dig som har goda språkkunskaper i svenska och ytterligare språk, både i tal och skrift.

Studiehandledarutbildning eller likvärdig utbildning är önskvärt, men inget krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med vuxnas inlärning samt en förmåga att med kreativitet och lösningsorienterat tänkande aktivt medverka till att verksamheten utvecklas och att fler elever når sina mål.

Arbetet ställer krav på din förmåga att lyssna in människors olika behov och förutsättningar för att kunna stötta dem i sina studier. Du har god samarbetsförmåga och bygger trygga och professionella relationer till människor. Det är viktigt att du kan planera och organisera ditt arbete självständigt och tillsammans med andra. För att trivas hos oss behöver du vara strukturerad och flexibel.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-07-01
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80-100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/576
Kontakt
  • Lena Bergstedt Karlsson, 0707896025
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-06-01

Wróć do ofert pracy