Habiliteringen

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Habiliteringen

Vill du göra skillnad för barn och ungdomar med funktionsnedsättning?

Vi söker nu en specialpedagog till barn/ungdomsteamet på Habiliteringen i Visby. Du kommer få ett meningsfullt och viktigt arbete i ett multiprofessionellt team. Som specialpedagog i team 1 kommer du ha möjlighet till långvariga kontakter med patienter och deras nätverk. Du kommer ha ett varierande arbete hela vägen från nybesök till behandlingskonferenser, kurser och behandlingar med barn och föräldrar.

Habiliteringen ansvar är att ge psykologiskt, pedagogiskt och socialt stöd till barn, unga och föräldrar som tillhör målgruppen. Teamets målgrupp är barn med autism 0-7 år, och barn och ungdomar upp till 18 år med intellektuell funktionsnedsättning, och/eller motoriska funktionsnedsättningar.

Dina arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår att göra specialpedagogiska bedömningar och återgivningar, du ger pedagogiskt stöd och utbildning till föräldrar och nätverk samt stödjer samspel och kommunikation mellan barn och omgivning.

Du använder dina pedagogiska kunskaper till att öka förståelsen kring barnets diagnos och fungerande i vardagen genom att synliggöra och visualisera barnets färdigheter och behov av stöd.

Vem är du?

Vi söker dig som är examinerad specialpedagog eller speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning. Det är önskvärt om du har b-körkort.

Det är bra om du arbetat i multiprofessionellt team innan eller har ett intresse av teamarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn som har intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller rörelsehinder. 

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga, god förmåga att planera och strukturera ditt arbete, ta egna initiativ och är flexibel. Du har ett empatiskt förhållningssätt, med förmåga att hålla de professionella ramarna. Du tycker om att var delaktig i gemensamma frågor och att bidra till förbättringar. Ett genuint intresse för målgruppen är ett måste.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller efter överenskommelse
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/580
Kontakt
  • Annelie Malmqvist, 0498-268645
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb