Bygg

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Avdelningen Bygg

På avdelning Bygg ansvarar vi tillsammans för regionens bygglovsärenden. En god bygglovsprocess är en viktig del i Gotlands utveckling och hos oss gör varje medarbetares insats skillnad.

Vi är just nu i en spännande fas som kommer utveckla och stärka vår organisation. Vi ska etablera avdelning Bygg och gå från att vara en enhet, till att bli en avdelning med tre enheter. Två enheter kommer ansvara för hantering av bygglovsärenden och en för inspektion och tillsyn.

Vi söker därmed nu tre nya enhetschefer.

Vi vill med den nya organisationen skapa ledningskraft och genomföra förflyttningar. Vi vill säkerställa en god arbetsmiljö för både medarbetare och chefer. Vi vill uppnå ett nära ledarskap och kunna fortsätta utveckla våra arbetsprocesser och ge ökade förutsättningar till att nå uppsatta mål. Vill du vara med och leda den resan? Välkommen till oss!

Ange i ditt personliga brev vilken eller vilka av de tre tjänsterna som din ansökan avser. 

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef på avdelningen Bygg har du det övergripande ansvaret för att leda, driva och utveckla enhetens dagliga och operativa arbete, samt uppföljning avseende verksamhetens måluppfyllelse, produktivitet, och kvalitet.

Du har ett verksamhetsnära och tillitsbaserat ledarskap och arbetsmiljöansvar för cirka 15 medarbetare, som inkluderar arbetsplatsträffar, medarbetarsamtal, lönesamtal, och individuella kompetensutvecklingsplaner. Du ansvarar även för rekrytering och bemanning av nya medarbetare, samt för planeringen av deras introduktion.  

Tjänsten innebär budgetansvar, där ekonomisk planering och uppföljning ingår, samt ett ansvar för enhetens inre processer (rutiner, processer, uppföljning, stödja metodutveckling). Du förväntas vägleda och fungera som stöd i ärendehandläggning.

I din roll som enhetschef skapar, upprätthåller, och vidareutvecklar du samverkan och dialog med interna och externa aktörer och nätverk, exempelvis med näringslivet. Du kommer även delta i avdelningens ledningsgrupp och bidra till avdelningens, förvaltningens och Region Gotlands utveckling som helhet.

Du förväntas i det dagliga arbetet samarbeta, leda och skapa engagemang tillsammans med dina två enhetschefskollegor, i genomförandet av ovanstående.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning i ämnesområdena, och/eller annan relevant utbildning och erfarenhet som vi kan bedöma som likvärdig. Du har ledarskapserfarenhet för personalgrupp. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vi ser det som meriterande om du har kunskap i plan- och bygglagen, samt övrig kommunal lagstiftning inom området. Vidare ses det som en styrka om du har arbetat i offentlig sektor, inom byggbranschen och/eller har erfarenhet av myndighetsutövning.

För att lyckas i rollen ser vi att du är en driven, trygg och prestigelös ledare. Du har ett kundfokus, och tar alltid kundernas nuvarande och framtida behov i beaktning när beslut fattas. Du är självgående, har en god förmåga till helhetssyn, och ditt arbete präglas av struktur. Vidare samarbetar du väl med andra och kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både muntligt och skriftligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/591
Kontakt
  • Anna Malkan Nelson, tf avdelningschef SBF Bygg, 0498299054
Facklig företrädare
  • Anna Fagerberg, SACO, anna.fagerberg@gotland.se
  • Stefan Lindgren, Vision, stefan.lindgren@gotland.se
Publicerat 2023-05-07
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Wróć do ofert pracy