Internmedicin

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Internmedicin

Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser och innebär samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Inom sjukvården på Gotland skapas nära samarbeten snabbt, beslutsvägarna är korta vilket skapar smidighet för patienter och medarbetare. Vi är öns största arbetsgivare och hos oss får du möjlighet att utvecklas samtidigt som du utvecklar sjukvården och bidrar till att göra vardagen bättre för alla gotlänningar.

Du som sjuksköterska får både stort djup och bredd inom ditt kompetensområde då Visby lasarett som öns enda akutsjukhus hanterar öns alla patienter.

Kommunikationerna mellan Visby och övriga landet är goda och på Gotland är avstånden till arbete och fritid korta. Gotland präglas av sin vackra natur, kulturhistorisk miljö, ett aktivt kulturliv och en ökande akademisk närvaro genom Uppsala Universitet Campus Gotland och ett rikt föreningsliv.

Internmedicinsk specialtjänst

Nu har du chansen att söka till en ny internmedicinskt tjänst på Visby lasarett. Under ditt första år kommer du ha placering cirka sex månader vardera på två olika vårdavdelningar. Vi erbjuder dig en mentor i form av en erfaren kollega och schemalagda utvecklingsdagar cirka varannan vecka på bland annat ett flertal mottagningar på Visby lasarett under första året.

Vi söker sjuksköterskor till:

Allmän internmedicin https://www.gotland.se/94752

C4 hjärtavdelningen https://www.gotland.se/97157

Strokeavdelningen https://www.gotland.se/18732

C2 geriatrik/infektion https://www.gotland.se/85113

Du får en tillsvidareanställning inom internmedicin. Efter ditt första år övergår din tjänst till placering på en av avdelningarna. Varje placering startar med en introduktionsperiod.

Introduktionsår

Är du nyexaminerad sjuksköterska och har fått din legitimation de senaste tolv månaderna deltar du i introduktionsåret där du genom färdighetsträning, reflektion och diskussioner i grupp tillsammans med erfarna sjuksköterskor och andra professioner får utveckla din förmåga som sjuksköterska. Genom introduktionsåret vill vi ge dig som ny sjuksköterska möjlighet till klinisk träning, fördjupning och reflektion för att du ska få så bra förutsättningar som möjligt att komma in i ditt nya yrke.

Vår metod är att arbeta med autentiska patientfall eller vårdsituationer som underlag för scenarioträning, diskussion och reflektion där utbildningsaktiviteterna utgår från följande områden:

  • Sjuksköterskans funktion, roll och ansvar
  • Klinisk färdighetsträning
  • Hållbart arbetsliv
  • God och Säker vård

Vår förhoppning är att du efter introduktionsåret ska känna trygghet i din yrkesroll och se kompetensutveckling som en naturlig del i ditt arbete

Dina arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ansvarar du för patienternas omvårdnad vilket innebär att du gör kvalificerade bedömningar, tolkar patienternas behov och genomför omvårdnadsåtgärder i samråd med patienten.

Du får ett varierat och ansvarsfullt arbete. Ibland behöver du agera snabbt och ibland är det någon patient eller anhörig som behöver ägnas mer tid.

Här arbetar sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans med sina patienter. Som sjuksköterska har du ett nära samarbete med undersköterskor, läkare, arbetsterapeuter och fysioterapeuter kring dina patienter.

Vem är du?

Du som söker är legitimerad sjuksköterska. Du kan vara nyutexaminerad eller ha erfarenhet inom annat verksamhetsområde än internmedicin. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och kan anpassa ditt bemötande utifrån individ och situation.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 230901 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/597
Kontakt
  • Anna Åborg Gustafsson, enhetschef AIM, 0498-204928
  • Elin Olsson, enhetschef C4 hjärtavd, 0498-268286
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Wróć do ofert pracy