Ekonomistöd

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.


Ekonomistöd

Region Gotland är öns största arbetsgivare med en mängd olika kompetenser. Hos oss har du möjlighet att få vara med och påverka och göra skillnad för medborgarna och samhället. Du blir en viktig person i en stor organisation med otroligt mycket kunskap. Viktiga ledstjärnor för vårt arbete är delaktighet, förtroende och omtanke.

Vi söker nu en ekonomicontroller till enheten ekonomistöd som, tillsammans med oss andra, ska stödja och bistå regionens förvaltningar och chefer i våra gemensamma ekonomiprocesser. 

På ekonomiavdelningen arbetar 45 personer med såväl ekonomistyrning, ekonomistöd och ekonomiadministration som inköp och upphandling. Inom enheten ekonomistöd arbetar idag 15 controllers och ekonomer med chefsstöd, regionövergripande ekonomi och systemförvaltning.

Dina arbetsuppgifter

Som ekonomicontroller arbetar du främst som chefsstöd mot regionens förvaltningar i våra gemensamma ekonomiprocesser. Att arbeta med budget, uppföljning, prognoser och bokslut med fokus på att stödja och bistå regionens chefer är de huvudarbetsuppgifter du kommer att ha i din roll. Vi tror att du som tycker om och har erfarenhet av att arbeta med budgetering, uppföljning, redovisning, statistik och utredningar/ analyser kommer att trivas hos oss. Som ekonomicontroller på Region Gotland bidrar du i hög grad till utveckling inom ekonomiområdet för avdelningen, hela ekonomifunktionen och regionen.

Inom Region Gotland är ekonomistödet centraliserat. Det innebär att du blir en del av en enhet där stödet står i centrum. Vi är måna om ett klimat där vi tillsammans lyfter frågor och hjälper varandra för att nå bästa resultat. Du har din tillhörighet i enheten och stöttar chefer inom regionens förvaltningar.

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi alternativt annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som Region Gotland bedömer motsvarar kraven i tjänsten. Du har erfarenhet av att arbeta med och/eller stötta i ekonomi och redovisning.

För att lyckas i rollen har du goda kunskaper och erfarenheter av att arbeta med system inom området samt goda kunskaper i Excel.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en controllerfunktion och tidigare erfarenhet av att arbeta med ekonomistyrning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i en stödjande roll, gärna till chefer. Har du erfarenhet av arbete i offentlig sektor ser vi även detta som meriterande.

Som person är du analytisk och driven. Det är viktigt att du trivs i rollen att stödja andra och ser att andras framgång är din framgång. För att lyckas med uppdraget behöver du kunna agera självständigt, våga ta initiativ, arbeta efter deadlines samt ta stort eget ansvar. Då arbetet omfattar många kontakter är det viktigt att du är bra på att samarbeta och skapa goda relationer samt inge förtroende. Du har ett coachande förhållningssätt, är pedagogisk och har en god förmåga att kommunicera, både i den mindre gruppen liksom ute i organisationen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 21 augusti 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/601
Kontakt
  • Marlene Bernfalk Karlsson, 0498-219651marlene.bernfalk-karlsson@gotland.se
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Wróć do ofert pracy