Wisbygymnasiet

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Wisbygymnasiet

Wisbygymnasiet har ca 1600 elever och ungefär 185 anställda varav runt 170 är lärare. Vi erbjuder 16 nationella program, fem introduktionsprogram och ett riksrekryterande program. På Wisbygymnasiet samarbetar vi och tar gemensamt ansvar så att våra elever når examensmålen. Vi sätter laget framför jaget, ser möjligheter till utveckling och talar gott om varandra.

Undervisningen skapar vi tillsammans, den präglas av delaktighet och variation samt inspirerar till att vilja lära mer.

Wisbygymnasiets vision är: 
• Vi är i framkant när det gäller att möta dagens och morgondagens behov i samhället 
• Vi har bra hälsa och mår bra i vår skolmiljö 
• Vi är platsen för både bildning och utbildning

Dina arbetsuppgifter

Du kommer ingå i ett arbetslag där du ansvarar för planering och genomförande av undervisning i samhällskunskap och historia. Du kommer vara mentor för en klass vilket innebär kontakt och samarbete med vårdnadshavare. Undervisningen genomförs på plats i skolan och du som lärare förväntas erbjuda elever i behov av stöd extra anpassningar i anslutning till lektion. I ditt uppdrag ingår att aktivt bidra till skolans utveckling. Du kommer att ingå i programarbetslag och ämnesgrupper.

Vem är du?

Vi söker en legitimerad lärare med behörighet att undervisa i samhällskunskap och historia. B-körkort krävs.

Som person är du en glad, positiv och tydlig ledare med ett stort intresse för att möta elever med olika kunskaps- och motivationsnivå. Du ser elevernas unika förmågor och drivkrafter och använder din kunskap och kreativitet till att utveckla såväl elever som verksamhet. Du har även ett positivt förhållningssätt i mötet med kollegor, ser styrkan i att samarbeta och visar ett stort engagemang för ditt arbete. 

Arbetet ställer krav på din förmåga att kunna samarbeta med kollegor och bygga goda relationer med elever. Du har elevens behov i centrum och använder dig av ett lösningsfokuserat förhållningssätt även i tuffa situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet. Intervjuer sker fortlöpande.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och fritidshem. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-06-18
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/614
Kontakt
  • Jane Ahrling, 0737-658936
Facklig företrädare
  • Håkan Myhrbäck, Sveriges lärare, 0708-249632
  • Cecilia Westberg, Sveriges lärare, 0704-476944
Publicerat 2023-05-09
Sista ansökningsdag 2023-05-30

Tillbaka till lediga jobb