HVB utredning föräldrar/barn

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

HVB utredning föräldrar/barn

Ängsvillan HVB är ett utrednings- och behandlingshem som drivs i Region Gotlands egen regi för familjer med barn i åldern 0 - 12 år. Ängsvillan har plats för upp till fyra familjer och är en dygnet runt verksamhet. Vårt upptagningsområde är hela Gotland och arbetsplatsen finns i Hemse.

På Ängsvillan, arbetar idag 12 medarbetare. De är positiva och engagerade medarbetare som stöttar och hjälper varandra när arbetet är utmanade och svårt. Vi arbetar med att utreda och stödja familjer enligt förhållningssättet Signs of Safety vilket innebär att vi jobbar med att barn, föräldrar och nätverk ska vara delaktiga i utredningens frågeställningar och förändringsprocessens mål.

Vi söker nu Dig som har pedagogisk utbildning på högskolenivå eller likande och som vill jobba hos oss som familjeutredare. Du kommer arbeta på ett rullande schema där du kommer jobba dag, kväll och helger.

Vi erbjuder en trivsam och utvecklande arbetsmiljö med mycket varierande arbetsuppgifter. Vidare erbjuder vi extern handledning och en friskvårdstimme per vecka.

Dina arbetsuppgifter

På Ängsvillan arbetar vi utifrån utredande och behandlande uppdrag som främst kommer från barn- och familjeenheten, men även från enheten för familjehem och familjerätt. Vi har ett nära samarbete med alla enheter inom individ- och familjeomsorgen, externa samverkan med parter som är viktiga för familjen och arbetar för att inkludera både professionella och privata nätverk.  

Oavsett om vårt uppdrag är utredande eller behandlande, så arbetar vi utifrån BBIC där vi utgår från barns behov, föräldrars förmåga och faktorer i familj och miljö. Utredningsuppdragen består av att beskriva och bedöma barns behov och föräldrars förmåga. Detta görs genom strukturerade samtal med barn, föräldrar och deras nätverk och samtal med andra referenspersoner samt genom observationer.

Det behandlande arbetet består av att vägleda och stötta föräldrar att utvecklas i sitt föräldraskap, där målet är att föräldrar ska kunna tillgodose sina barns behov. Både det utredande och det behandlande arbetet utgår från barnkonventionen som grund.

I arbetet som familjeutredare ingår att tillsammans med teamet planera och strukturera utredningsarbetet, ha samtal med barn och föräldrar, observera och dokumentera samt att följa de styrdokument, policyer och riktlinjer som finns inom verksamheten.

Vi är inne i en spännande utvecklingsfas, där du kommer vara en viktig del och ges möjlighet att bidra till verksamhetens fortsatta utveckling

Vem är du?

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning på högskolenivå eller likande och har erfarenhet av att arbeta med barn och deras föräldrar på ett eller annat sätt. B-körkort krävs för tjänsten.

Har du erfarenhet av utredande eller behandlande metoder är det klart meriterande.

Det är viktigt att du tror på individers egen kraft, har en mycket god förmåga till samarbete och är bra på relationsskapande. Du har en ödmjuk inställning till de vi möter och du kan vara flexibel på så sätt att du med enkelhet kan anpassa dig efter nya omständigheter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du fungerar väl som en del i ett team likväl att du kan arbeta självständigt. Det är också viktigt att du arbetar utifrån Region Gotlands värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet. Likaså arbetar du för en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor.

Innan anställning ska utdrag ur belastnings och misstankeregister lämnas.

Vi hoppas att du känner igen dig i vår beskrivning och ser fram mot din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Hemse
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/631
Kontakt
  • Karolina Romehed, 0498263297
Facklig företrädare
  • Anna Chehrehnegar, Vision, 0498204507
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Wróć do ofert pracy