Ungdomsgårdar

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Ungdomsgårdar

Ungdomsavdelningen på Gotland bistår med mötesplatser för ungdomar och unga vuxna i en drogfri, opolitisk miljö för ungdomar oavsett kön, identitet, funktionsvariation eller annan etnisk bakgrund. Vi i ungdomsavdelningen arbetar även med ungdomar i skolor och i andra offentliga miljöer där de befinner sig.

Ungdomsavdelningen syftar till att främja en positiv livsstil genom ett genomtänkt och förberett arbete i mötet med ungdomar. Vårt huvudsakliga mål är att ge varje ungdom en chans till att må gott.

Ungdomsavdelningen söker nu nya fritidsledare till ungdomsgårdarna i Hemse, Klinte, Slite, Fårösund och Visby. I din ansökan har du möjlighet att specificera vilka ungdomsgård du främst är intresserad av.

Dina arbetsuppgifter

Som fritidsledare jobbar du utåtriktat och kontaktskapande. I din yrkesroll arbetar du med genomtänkta metoder och i verksamhet som planeras med fokus på ungas fritid. Detta för att stärka den egna individen.

Vi söker fritidsledare som kommer att arbeta coachande och stödjande med ungdomar. Du ska stärka det fungerande och goda i varje ungdom och samtidigt bemöta olika svårigheter som ungdomen kan bära med sig.

Som fritidsledare innehåller arbetet att skapa förutsättningar för ungdomar och unga vuxna till engagemang, aktiviteter och trygga miljöer. Arbetet som fritidsledare är varierande och i ständig utveckling. Vi jobbar trendspanande och med samhällets och ungdomarnas behov i fokus.

Ditt arbete är att erbjuda en attraktiv och aktiv fritid med möjligheter för unga. Det innebär också att du kommer jobba målstyrt med att planera, genomföra och utvärdera verksamheten och dess aktiviteter.

Arbetstiderna är varierande med både dag- och kvällsarbete. I regel 3 kvällar i veckan. Där möter vi ungdomar på deras fritid i vardagen. Även arbete på helger kan förekomma.

Vem är du?

Du som söker har en minst 2 årig fritidsledare- eller socialpedagogiskutbildning eller en utbildning som bedöms likvärdig. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du dessutom har praktiskt erfarenhet av öppen ungdomsverksamhet, uppsökande arbete eller föreningsverksamhet med ungdomar i åldern 13 till 19 år. Vi ser gärna att du är intresserad av mänskliga rättighetsfrågor och kan flera språk. Meriterande är också om du har arbetat med eller har kännedom om det europeiska principprogrammet för lokal öppen fritids- och ungdomsverksamhet kallad Chartern.

Stor vikt läggs på din personlighet. Du som söker vet hur kreativitet kan användas och skapas som verktyg. Bland dina förmågor finns kunskapen om att jobba med icke-formellt-lärande samt tillitsbyggande redskap.

I arbetet ställs krav på din förmåga att arbeta med många verktyg i olika plattformar och med aktiviteter som tillhör ungdomars vardag. Du behöver i din roll som fritidsledare kunna hålla och leda samtal för både grupper och med enskilda individer.

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning av att inga andra lagbundna beslut behöver fattas. Intervjuer sker fortlöpande.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/hvb-hem/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/634
Kontakt
  • Lena Nordström, 0498-269516
Facklig företrädare
  • Ingela Kellgren, Kommunal, 0498-480053
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Wróć do ofert pracy