Arbetsliv och Etablering

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

 Arbetsliv och Etablering

Avdelningen för arbetsliv och etablering är en del av Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen inom Region Gotland. Avdelningen för arbetsliv och etablering har ett brett uppdrag där samtliga områden är inriktade på vägledning och stärkande insatser för att stötta individer till och genom studier och arbete. De tre huvudområdena är studie- och yrkesvägledning, anställningar och arbetslivs- och etableringsuppdrag. Det arbetar ett 60-tal medarbetare på avdelningen med varierande kompetens och uppdrag.

Utifrån avdelningens breda uppdrag är det en organisation som på många sätt behöver vara modern och progressiv. De medarbetare som arbetar inom avdelningen är drivna och engagerade och ser med stolthet på sina uppdrag. Avdelningen samverkar med flera olika aktörer för att lyckas med målsättningen i uppdragen. De olika områdena inom avdelningen påverkas av såväl regionala som statliga riktlinjer och direktiv och för att lyckas med samverkan behövs olika nivåer av samverkansarbete. Avdelningen är en viktig aktör inom arbetsliv, studier och etablering.

Du finner Avdelningen för arbetsliv och etablering på ny adress i i nyrenoverade och moderna lokaler, vi arbetar aktivitetsbaserat vilket betyder att du väljer skrivbordsplats/rum som passar bäst utifrån de arbetsuppgifter du har i din kalendern för dagen.

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Arbetlivscoach möter du deltagare som behöver vägledning och stöd för att nå egen försörjning genom arbete eller studier. Du kommer att arbeta individuellt såväl som i grupp med våra deltagare. Du kommer att samarbeta med andra aktörer för att hjälpa och stödja individen på sin väg mot egen försörjning, våra närmaste samarbeten sker med Försäkringskassan, Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, Hälso-och sjukvården samt olika skolformer. Då vår målgrupp är bred så jobbar du med matchning direkt mot arbetsgivare såväl som med arbetslivsinriktad rehabilitering och där arbetsträning är en viktig del av planeringen. I det arbetet förväntas du ha ett nära samarbete arbetsplatser både inom och utanför Region Gotland.

Vi arbetar utifrån förhållningsätten/metoderna Motiverande samtal, Supported Employment, Supported Education och BIP/SKAPA.

Vem är du?

Du har en eftergymnasial utbildning inom områden som pedagogik, beteendevetenskap, socialt arbete, hälsa, arbetslivsinriktad rehabilitering, arbetsterapi. B-körkort krävs för tjänsten.

Meriterande för tjänsten
• Goda datorkunskaper
• Motiverande samtal
• BIP/SKAPA
• Supported Employment
• Supported Education
• Kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
• Kunskap inom Arbetslivsinriktad rehabilitering
• Erfarenhet av dokumentation
• Erfarenhet av att ha arbetat med de myndigheter vi samarbetar med såsom Socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan samt hälso-sjukvården.

Du har erfarenhet av att arbeta med individer som behöver samhällets stöd för att nå egen försörjning genom arbete eller studier. Du har lätt för att skapa allians med de du möter, såväl med deltagare som samarbetspartners. Du är trivs med att arbeta i team för att tillsammans nå deltagarens uppsatta mål. Du har en god förmåga att planera och strukturera upp ditt arbete då du har flera processer igång samtidigt.

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/640
Kontakt
  • Lena Jonasson, 0498--203822
  • Marie Hörnell, 0498-269000
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Wróć do ofert pracy