Barn- och ungdomsmedicin

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Barn- och ungdomsmedicin

Verksamhetsområdet barn- och ungdomsmedicin består av mottagning, avdelning och dagvård. Här diagnosticeras och behandlas barn och ungdomar mellan 0-18 år. Vi ansvarar för barnen på BB, för läkarkontrollerna på BVC och bidrar med läkarinsats på Barnahus. Verksamheten tar del av läkarinsatser på habiliteringen och samarbetar även med BUP, skola och socialtjänst samt övriga verksamheter på sjukhuset.

Verksamheten har jour dygnet runt. Inom verksamheten finns nio specialisttjänster och för närvarande har vi tre ST-läkare. Ö-läget kräver stor bredd på verksamheten liksom jour dygnet runt. Hos oss har vi korta beslutsvägar och ett klimat som underlättar samarbete kring patienterna över specialitetsgränserna.

Dina arbetsuppgifter

Som specialistläkare kommer du att arbeta med sedvanliga arbetsuppgifter inklusive jourtjänstgöring inom barn- och ungdomsmedicin. Du har en unik möjlighet att följa dina egna patienter och får arbeta både med den bredd som finns på ett litet sjukhus men även med spetskompetens inom ett eller två områden beroende på den kompetens du har. Tillsammans med kollegor förväntas du bidra till klinikens kompetens- och verksamhetsutveckling. Som arbetsgrupp värnar vi om vår förmiddagsfika då det finns utrymme för gemenskap och gemensamma diskussioner.

Ett flertal ST-läkare får sin utbildning här och i arbetet ingår handledning av ST-läkare och kandidater. Erfarenhetsutbyte med Karolinska Universitetssjukhuset ger även möjlighet till kompetensutveckling.

Vem är du?

Vi ser att du som söker är specialistläkare inom barn- och ungdomsmedicin.

Ett helhetsperspektiv och ett aktivt kunskapssökande samt intresse för samarbete med andra yrkesgrupper är viktiga förutsättningar för arbetet. Vi söker dig som vill utveckla din specialistkunskap och motiveras av att vara en kunskapsresurs för andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Inför beslut om anställning görs bakgrundskontroll genom utdrag ur belastningsregistret.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid eller enligt överenskommelse
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/652
Kontakt
  • Stina Eliasson, verksamhetschef, 0498-268232
Facklig företrädare
  • Maria Österdahl , maria.osterdahl@gotland.se
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-08-13

Tillbaka till lediga jobb