Handläggarenheten

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Handläggarenheten

På enheten arbetar biståndshandläggare med handläggning enligt socialtjänstlagen. I uppdraget ingår utredning, beslut och uppföljning av insatser till personer som på grund av ålder eller funktionsnedsättning är i behov av stöd och omsorg. På Handläggarenheten arbetar vi i olika team som sitter i Visby, Hemse och Slite. 

På vår arbetsplats ser vi mångfald som berikande. Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med närhet till hjälpsamma kollegor. Möjligheter att påverka och hög delaktighet i verksamhetens utveckling. Vi erbjuder också individuellt anpassat introduktionsprogram samt ett nära ledarskap.

Just nu söker vi två nya kollegor till enheten, i första hand till team Hemse och team Visby. Vi ser fram emot din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare arbetar du med att handlägga ärenden enligt gällande lagstiftning, du utgår från riktlinjer, praxis och gällande rutiner för att på ett rättssäkert sätt utreda behov och fatta beslut. Arbetsmetoden i handläggningen är enligt individens behov i centrum (IBIC). I uppdraget ingår att samverka med andra myndigheter och samarbetspartners. Arbetet kräver stor lyhördhet för den enskildes behov.

Det är viktigt att du arbetar utifrån Region Gotlands värdegrund: förtroende, omtanke och delaktighet. Likaså bidrar du i arbetet för en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor samt i de förändringsarbeten som enheten står inför.

Vem är du?

Du har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
B-körkort är ett krav.

Du har erfarenhet av handläggning och av målgruppen samt förmågan att genomföra möten med flera parter både via digitala och fysiska möten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta enligt IBIC och i verksamhetssystemet Treserva.

Du är intresserad och blir engagerad av att jobba med människor. Du behöver ha en personlig mognad och god förmåga att se och lyssna in behov. Vidare ser du samarbete som en självklar och viktig del i ditt arbete. Uppdraget kräver att du har en god struktur och är noggrann i ditt arbetssätt. Du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift då möten och dokumentation är grundläggande i arbetet.

Urval och intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessens gång. Vid anställning krävs utdrag från belastningsregistret.

Välkommen att bli en av oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/659
Kontakt
  • Karina Hedengrahn, 0498263454
Facklig företrädare
  • Sara Köhlmark SSR, 0498-204336
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Wróć do ofert pracy