Regionkansliet

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.


Regionkansliet

De senaste åren har frågor som rör demokrati, juridik och medborgares rättighet kommit alltmer i fokus i Region Gotland. Därför ingår det i regionkansliet ett flertal kanslifunktioner inom regionstyrelseförvaltningen (RSF) i Region Gotland.

Enheten ansvarar bl.a. för följande:
Överförmyndarverksamhet och kansli till överförmyndarnämnden
Patientnämndsverksamhet och kansli till patientnämnden
Genomförande av val och kansli till valnämnden
Budget- och skuldrådgivning
Kontakt med och hantering av förtroendevalda
Ärendeberedningsprocessen
Juridisk rådgivning
Stadssekretariat med nämndhantering/sammanträdesplanering av regionfullmäktige, regionstyrelse samt utskott och beredningar

Verksamheten ansvarar för såväl strategisk planering och utveckling av området som operativ verksamhet och stöd till övriga förvaltningar i regionen. Informationsspridning och kunskapsuppbyggnad i relaterade frågor såväl internt som externt är av stor vikt.

Enheten har sammantaget 17 medarbetare och är placerad i avdelningen demokrati och kvalitet.

Dina arbetsuppgifter

Som utredare inom Överförmyndarnämndens kansli ingår du i en mindre arbetsgrupp om fem personer, där ni tillsammans arbetar på uppdrag av Överförmyndarnämnden.

Arbetet som utredare innebär att utreda behov av ställföreträdarskap, att rekrytera och föreslå ställföreträdare till uppdrag, beslutsfattande i tillsynsärenden samt granskning av ställföreträdares ekonomiska redovisningar. Du kommer dagligen kommunicera med ställföreträdare, huvudmän och andra externa parter för att driva handläggningen framåt.

I arbetet ingår att vid behov företräda Överförmyndarnämnden vid sammanträde i tingsrätten och upprätta yttranden till domstolen. Du deltar i löpande utvecklingsarbete inom verksamheten, såsom rekryteringsinsatser av ställföreträdare och digitaliseringsarbete. Goda möjligheter till specialisering och ansvarstagande finns.

I arbetet kan även nämndadministration ingå.

Vem är du?

Vi söker dig med en juridiskt inriktad högskoleutbildning, gärna juristexamen eller jur. kand. Även annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig kan komma ifråga.

Tidigare erfarenhet av handläggning inom myndighet, domstol eller överförmyndarverksamhet är särskilt meriterande likaså erfarenhet av ärendehanteringssystemet W3D3 och verksamhetssystemen Wärna/Wärna Go. B-körkort är meriterande.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och god datorvana. Om du har erfarenhet av att arbeta med digitaliserad ärendehandläggning är det en fördel.  Eftersom arbetet omfattar mycket kontakter med såväl huvudmän, ställföreträdare, anhöriga och andra myndigheter har du goda kunskaper i svenska, hög social kompetens och en förmåga att anpassa ditt sätt att kommunicera.

Vi tror att du har ett intresse för människan i samhället och har ett engagemang för uppdraget. Arbetet ställer krav på att du har god administrativ förmåga, har gott självledarskap samt att du är pedagogisk och serviceinriktad. I arbetet kommer du ibland att ställas inför komplicerade frågor, vilket kräver gott omdöme och analysförmåga.

Vi sätter stort värde på att du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och har ett lösningsfokuserat synsätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/661
Kontakt
  • Lisa Etzner, 0498269304
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Wróć do ofert pracy