Stuxgården

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Stuxgården

Avdelningen för särskilt boende har ansvar för 148 demensboendeplatser,187 särskilt boende platser samt 40 korttidsplatser, vilka är fördelade på 11 boenden som är utspridda på 6 platser på Gotland. De olika boendena leds av totalt 15 enhetschefer samt administrativt stöd.

Stuxgården ligger vackert beläget i samhället Fårösund på norra Gotland och med havsutsikt över sundet mot Fårö. Här finns 36 lägenheter varav 24 är avsedda för personer med demenssjukdom och 11 lägenheter för personer med somatiskt omvårdnadsbehov samt 1 korttidsplats. Det finns en stor terrass och en grönskande trädgård med lusthus och syrenberså.

Sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut arbetar i team vilket ställer höga krav på en flexibel verksamhet.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef leder du det dagliga arbetet och stöttar medarbetarna i deras planering och med prioriteringar genom ett tillitsbaserat ledarskap. Du ansvarar för verksamheten, resultat och ansvar för ca 40 medarbetare.

Som enhetschef kommer du i samverkan ha det övergripande gemensamma ansvaret för enhetens utveckling med rutiner och arbetssätt samt bidra till regionens övergripande utveckling. Du rapporterar till avdelningschefen som även leder äldreomsorgens ledningsgrupp, i vilken du ingår.

I äldreomsorgens ledningsgrupp förväntas du bidra till avdelningens utveckling samt införande av digitala lösningar. Då äldreomsorgen står inför stora rekryterings- och bemanningsutmaningar, har du och dina chefskollegor en viktig roll i att tänka strategiskt och bidra till nya tankesätt för att på bästa sätt möta dessa utmaningar.

Vidare arbetar du löpande med frågor som rör kvalitetssäkring, framtagande av rutiner samt kontakter med brukare, anhöriga och medarbetare.

Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga enhetschefer inom äldreomsorgen och då ett särskilt nära samarbete med dina enhetschefskollegor på norra Gotland.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet, socialt arbete eller med inriktning ledarskap och organisation. Du är gediget intresserad av att arbeta som ledare och för att lyckas i rollen behöver du ha tidigare chefs eller ledarerfarenhet. För tjänsten krävs B-körkort.

Utbildning inom ledarskap tillsammans med utbildning inom arbetssätt är meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du har kunskaper om hälso- och sjukvårdslagen, socialtjänstlagen samt kunskap kring arbetsmiljö och förändringsledning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och erfarenhet av att arbeta med konflikthantering. Har du även erfarenhet från hälso- och sjukvården, äldreomsorgen eller socialtjänsten är även det meriterande.  

Som person ser vi att du är strukturerad, ansvarstagande och initiativrik. Du känner stort ansvar för dina uppdrag, dess genomförande och resultat. Du är handlingskraftig och tycker om att se konkreta resultat av ditt arbete.

Som ledare är du trygg, tydlig och närvarande. Du tar tillvara på medarbetarnas kompetenser och du har förmågan att skapa ett arbetsklimat där engagemang och utveckling genomsyrar verksamheten. Du skapar goda relationer och du har lätt för att samarbete med andra. Vidare är du en god kommunikatör som obehindrat uttrycker dig i tal och i skrift. 

Stort vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/669
Kontakt
  • Marit Lindgren, Äldreboendechef, 0498-204214
Facklig företrädare
  • Marie Johansson, Kommunal, marie.johansson02@gotland.se
  • Anna Olofsson, Vårdförbundet, anna.olofsson@vardforbundet.se
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Wróć do ofert pracy