Anpassad gymnasieskola

I Region Gotland kan du utvecklas och växa, både som individ och tillsammans med andra. När du arbetar hos oss bidrar du till att Gotland blir en ännu bättre plats för människor i livets alla delar. Vi gör varandra bättre.

Anpassade gymnasieskolan

Den anpassade gymnasieskolan är en egen skolform, som är anpassad för elever, som bedöms att inte ha förutsättningar att nå upp till gymnasieskolans kunskapskrav för att de har en intellektuell funktionsnedsättning. Anpassade gymnasieskolan har en egen läroplan och undervisningen anpassas till varje elevs förutsättningar och behov. 

I de anpassade skolformerna på Gotland undervisar vi elever från årskurs 1-9 i den anpassade grundskolan och årskurs 1-4 i den anpassade gymnasieskolan. I nuläget har vi ca 80 elever inskrivna i årskurserna 1-9 samt ca 35 elever i årskurserna 1-4 i den anpassade gymnasieskolan. 

Dina arbetsuppgifter

Vill du vara med och skapa varje elevs bästa anpassade skola? Vill du arbeta med våra fantastiska elever och kollegor?

Vi söker nu två speciallärare med ett stort intresse för människor samt förmåga att skapa goda relationer. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget, som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö, för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. 

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad grund-/gymnasieskollärare och som gärna har speciallärarexamen med inriktning intellektuell funktionsnedsättning.

Du har erfarenhet av, och kunskap om, elever med ovanstående utmaningar samt även NPF och du har de pedagogiska verktygen att kunna hjälpa dem. Du är van användare av assisterande teknik och har arbetat med att tillgängliggöra lektionsinnehåll, exempelvis med bildstöd.

Du ska ha god insikt och kunskap om skolans styrdokument och tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därmed leda och organisera arbetet med eleverna för att skapa en god lärandemiljö och studiero under dagen. 

Du har ett stort intresse för människor och förmåga att skapa goda relationer. Du är flexibel, lösningsinriktad och lyhörd för elevernas individuella förutsättningar. Det krävs att du är lugn och pedagogisk med stort tålamod och förmåga att skapa trygghet för varje elev. Det krävs även att du har god förmåga att även leda andra vuxna i den pedagogiska verksamheten.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag. 

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och fritidshem. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/681
Kontakt
  • Ulrika Forsberg, 0498-263219
Facklig företrädare
  • Jesper Forsman, 0705-783090
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Wróć do ofert pracy